Nyhet -

HIK nära oavgjort mot "Gurra"

Det var en jämn match som utspelade sig i Relitahallen på fredagskvällen. Helenelund spelade bra och nosade på ett kryss, men ett sent mål gav till slut seger till Gustavsberg.

Det var ett laddat HIK som åkte till Uppsala för säsongens första träningsmatch. ”Lunden”, för kvällen klädda i vita tröjor, fick dock en tuff start mot rödklädda Gustavsberg som började starkast. Men efter dryga tio minuter hade HIK kommit in i matchen och började ta över mer på plan.

I slutet av en den jämna första halvleken kliver HIK:s mittfältare Gustav Jörnåker fram och satte 1-0 med ett skott i knähöjd. Helenelund kunde då gå till pausvila utan att behöva skämmas för sin ledning.

I andra halvlek startade återigen Gustavsberg bäst. Under de inledande minuterna får de en straff som HIK:s målvakt Anton Kärrbrink snyggt räddade. I matchminut 57 kommer en kvittering för Gustavsberg och strax efter den gjorde de sitt andra mål. Plötsligt var det underläge med 1-2 för ”Lunden”.

HIK svarade dock i den 67:e minuten. Lagkaptenen Thomas Arvidsson stänkte in en hörna. Båda lagen gjorde sedan varsitt straffmål innan Gustavsberg sätter 4-3 i 88:e minuten. Ett skott som touchade en HIK-spelare på väg mot mål och därför blev Kärrbrink snudd på chanslös. Anton Kärrbrink stod ändå för en stark match i HIK-målet trots uddamålsförlusten.

Överlag en bra insats för ett spelsuget HIK. Matchen innehöll flera fina moment och sekvenser och blir ett bra avstamp för säsongen. Näst ut är träningsmatch mot Bois på torsdag, start 20:00.

Anders Ekström

Presskontakt Assisterande tränare i A-laget A-laget, Presskontakt, evenemang 0733806082

Relaterat innehåll

Inför Gustavsberg hemma – gammalt rivalmöte väcks till liv

Lördagens allsvenska seriematch blir lite extra het. Då kommer nämligen skärgårdslaget Gustavsbergs IF på besök till Sollentunavallen. En match med lite extra speciell historia för den som minns tillbaka till tidigare hårda duster lagen emellan.
Säg matchen mellan Helenelund och Gustavsberg och många tänder till. Genom åren (läs 90- och i början på 00-talet) var nämligen mötena mellan ”Lunden”