Peking Players och Tempo vann Nyköpings kval i Sweden Floorball Cup

I helgen spelades Nyköpings kval av Sweden Floorball Cup. Korpens rikstäckande innebandyturnering. Totalt tävlade 22 lag, 14 herrlag och 8 damlag om att ta hem kvalet och få en biljett till den stora riksfinalen 22-23 januari. Vinnaren av herrturneringen blev rödklädda Peking Players och på damsidan grönklädda Tempo.

Cupen mjukstartade redan på fredagen med fem matcher, för att under lördagen skruva upp matchtempot ordentligt med 43 drabbningar.

På damsidan gjorde Tempo upp mot laget Svea. Publiken bjöds på en intensiv final med bra innebandylir och vid slutsignalen stod Tempo som segrare med 3-0 på tavlan.

Herrfinalen blev en nagelbitare mellan PP och Koffes Livs, där PP som var strået vassare hade en ledning i matchen, men släppte in Koffes Livs. Det innebar lika vid full tid och förlängning genom sudden death där PP gjorde målet som gav 1:a platsen och guldpokalen. Men tack vare att PP redan tagit sig till riksfinalen i Eskilstunas kval knep Koffes Livs också en plats till den stora finalen. Klara för finalspel är också HC Bil och Dynamo efter att de blivit framlottade som lucky losers.

Kvalets arrangör Korpen Nyköping är väldigt nöjd med helgen.

- Helgen blev precis så som vi ville att den skulle bli. Bra stämning både på och utanför planen, säger Lasse Eklund tävlingsledare i Nyköping.

Riksfinalen spelas 22-23 januari i Rosvalla Arena i Nyköping. Naturligtvis är alla välkomna till Rosvalla och riksfinalen, även om man inte fått en finalplats, då det utlovas spel av högsta korpklass att titta på.

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.