Pressmeddelande -

Nyt armbånd skal få kommende forældre til at tale mere sammen

6 ud af 10 danske kvinder synes, at deres mænd ikke er ligeså engageret under graviditeten som dem selv. Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse, foretaget af Novus i anledningen af lanceringen af verdens første graviditetsarmbånd, som skal øge fædres involvering i graviditeten. Samtidig viser undersøgelsen, at 44 pct. af danskerne ønsker, at deres partner fortalte mere om deres oplevelser under graviditeten[1].

- En graviditet er lige vigtig for begge parter, men det er naturligvis en anderledes oplevelse for faderen, der ikke bærer barnet. Det er muligt, at man ved hjælp af teknik kan styrke relationen og forståelsen mellem de vordende forældre, siger Rikke Farnum, jordemoder hos Jordemoder Huset.

Tidligere undersøgelser har vist, at en engageret partner har en positiv effekt på barnets adfærd, sociale færdigheder og kognitiv udvikling[2].

BabyBuzz vil øge fædrenes involvering i graviditeten
Libero BabyBuzz er en prototype for verdens første bluetooth-armbånd for gravide kvinder. For første gang vil vibrationer fra barns første spark nå begge forældre i samme øjeblik, som det sker. Ved at trykke på det armbånd, hun har placeret rundt om håndledet, kan moderen sende signal direkte til det armbånd, faderen går med. Det gør, at faderens armbånd vibrerer, hver gang barnet bevæger sig, hvilket vil øge det fælles engagement mellem forældrene.

- Vi ser ofte, at mændene først rigtig bliver engageret i forældrerollen efter barnets fødsel. Det at mærke barnets første spark, er et væsentlig vendepunkt for moderen, som manden ikke på samme måde bliver en del af. Derfor vil vi gerne gøre det muligt for kommende forældre at dele disse oplevelser, selvom de måske ikke er sammen, når de sker,” udtaler Camilla Svensson, marketings manager hos Libero.

Undersøgelsen viser desuden, at 51 pct. af de adspurgte mænd oplevede et større engagement efter barnets første spark, hvorimod 70 pct. af kvinderne følte sig mere engageret.
Det er ambitionen, at man efter at have testet prototypen i løbet af året, kan lancere et færdigt produkt i slutningen af året. Se video om, hvordan armbåndet fungerer her.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført af Novus på vegne af Libero. Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, hvordan mænd og kvinder ser deres eget og deres partners engagement under en graviditet, og hvordan dette har påvirket forholdet mellem forældrene. Interviews er gennemført med forældre til børn i alderen 0-5 år, og i den sidste graviditet var i et forhold med den anden forælder til det yngste barn. Undersøgelsen blev gennemført i de nordiske lande og bygger på mere end 1.000 interviews foretaget efter land
(Sverige: 1.092 stk., feltperiode 12-23 december, Norge: 1026 stk., feltperiode 12-19 december, Finland: 1000 stk., feltperiode 12-22 december og Danmark i 1010 stk., feltperiode 11-18 december.)

For mere information kontakt venligst
Mads Byder, Help PR
Telefon: 20 62 77 27
E-mail: mads@help-pr.dk,

Alle pressefotos kan downloades her: www.libero.dk/babybuzz

[1] Dette er baseret på, de der svarede ”ved ikke” og ”nej, mindre engageret” på spørgsmålet om, hvorvidt man oplevede, at ens partner var ligeså engageret under graviditeten.

[2] Sandbroo og Adamson-Macedo (2004)

Relaterade länkar


Om Libero®

Libero har produceret bleer i 50 år, og er markedsleder inden for bleer i de nordiske lande. Siden 2010 har alle Liberos bleer og babyhudplejeprodukter været miljømærket med Svanen. Al produktudvikling og innovation sker på vores forskning- og udviklingslaboratorium i Göteborg.

Libero er en del af SCA’s produktlinje af produkter til personligpleje.

Om SCA

SCA er et førende global hygiejne- og skovproduktselskab. Vi udvikler og producerer bæredygtige produkter til personlig pleje, silkepapir og skovprodukter. Salget foregår i omkring 100 lande under mange stærke brands, de førende globale TENA og Tork samt regionale mærker som Libero, Bodyform, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo og hjul. Som Europas største private skovejere, lægger vi stor vægt på bæredygtig skovforvaltning. SCA har cirka 44.000 medarbejdere. Salget i 2014 var omkring 104 milliarder (€ 11400000000). SCA blev grundlagt i 1929, har hovedkvarter i Stockholm, Sverige, og er noteret på NASDAQ OMX Stockholm. Mere information på www.sca.com.

Kontakter

Camilla Svensson

Presskontakt Marketing Manager, LIbero SCA hygiene products AB +46 31 7461717