Skip to main content

PEN Mini liten og lett

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2011 07:00 CEST

Olympus PEN Mini ny generasjon PEN. Men la deg ikke lure av det elegante, lille formatet. Det er et komplett systemkamera som ikke går på kompromiss med bildekvalitet eller funksjoner.  Her er det plass til lynrask autofokus, aktive kunstfiltre, video i Full HD, 12 800 ISO, høyeffektiv bildestabilisering og verdens raskeste autofokus* for systemkameraer med utbyttbar optikk. PEN Mini har betegnelsen PEN E-PM1.

Olympus PEN utvides nå PEN Mini. PEN Mini har en elegant, stram design med flott premiumfølelse. Velbygd kamerahus i metall i fargene lys rosa, svart, hvit, mørkebrun og lilla. Kameraet vil være på markedet høsten 2011.

Et kamera som passer alle
Olympus utviklet PEN for alle som liker gode bilder og som synes det tradisjonelle digitale systemkameraet er for stort, klumpete og vanskelig å håndtere. Med PEN Mini tar Olympus utviklingen et steg videre. PEN Mini er enda mindre og lettere enn tidligere modeller. Til tross for det kompakte formatet gir det den samme fantastiske bildekvaliteten som et stort systemkamera. Det er like enkelt å bruke som et kompaktkamera og har en design som skiller seg ut. Til og med det medfølgende objektivet har en fargematchet dekorring.  

Enklere innstillinger
For en amatør er systemkameraenes innstillinger en utfordring som lett kan ende i frustrasjon. PEN Mini løser dette med en "Live Guide" som viser hvordan de ulike innstillingene forandrer bildet direkte på skjermen. Vil du løfte frem motivet med en uskarp bakgrunn, trykker du deg enkelt frem til du er fornøyd. Du ser direkte hvordan hvert trinn forandrer bildet. Live Guiden er tilgjengelig i alle eksponeringsmodi, og i tillegg til dybdeskarphet kan du se hvordan fargetemperatur, intensitet, kontrast og lysgjengivelse forandrer bildet.

Dessuten får du tips om hvordan du filmer med kameraet i Full HD 1080i med videoformatet AVCHD (MPG-4), som er perfekt til å vise video på HDTV-en din. Du kan også velge 720p HD Motion JPEG om du vil redigere videoen på en PC.

Kreative filtre og effekter
Liker du grafiske effekter som benyttes i design- og motemagasiner, vil du like de kunstfiltrene som finnes i PEN Mini: Pop Art, Soft fokus, Kornete film, Hullkamera, Diorama og Dramatisk tone (HDR). Alle filtrene kan brukes både på stillbilder og video, direkte i kameraet. Det behøves ikke noe etterarbeid i vanskelige fotoprogrammer på PC-en. Når du har tatt bildene dine, kan du enkelt vise dem i pene bildespill på HDTV-en din via HDMI.

Ekstremt rask autofokus
PEN Mini er utstyrt med Olympus' nye bildeprosessor TruePic VI og har verdens raskeste* autofokus for kameraer med utbyttbar optikk. Full Time AF betyr en ekstremt reaksjonshurtig og nøyaktig autofokus. Innebygd AF Illuminator forbedrer autofokusen i lyssvake situasjoner, og AF Tracking følger bevegelige objekter. TruePic VI og en bildesensor på 12,3 effektive megapiksler (High Speed Live MOS) gir en forbedret detaljgjengivelse og minimerer støy ved høye ISO-tall.

Objektiv for beste bildekvalitet
PEN Mini er et ekte systemkamera med markedets største objektiv- og tilbehørsprogram for speilløse systemkameraer. 20 ulike Micro Four Thirds-objektiver, 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver (via adapter). Takket være kameraets innebygde og høyeffektive bildestabilisering får du skarpe bilder selv med lange teleobjektiver eller i dårlig lys.

Olympus PEN Mini er utstyrt med et oppgradert zoomobjektiv M.ZUIKO DIGITAL 14–42 mm (28–84 mm**) 1:3,5–5,6 II R. Objektivet er enda mer kompakt, og er så godt som lydløst ved fokusering og zooming for ikke å gi forstyrrende lyd når du filmer. PEN Mini har verdens raskeste* autofokus for kameraer med utbyttbar optikk.

Kameraet kommer også med en ekstern blits som kan vinkles, og som minsker risikoen for røde øyne. Med den innebygde blitsstyringen kan du også styre eksterne blitser trådløst. Med tilbehøret PENPAL kan du sende bilder trådløst til en datamaskin eller mobil etc. via Bluetooth.

Olympus PEN Mini (E-PM1)

 Design

 • Liten og lett systemkamera med utbyttbare objektiver
 • Elegant design i seks farger
 • Utbyttbar dekorring på objektivet som matcher kameraet

Bildekvalitet

 • Kraftig TruePic VI bildeprosessor for utmerket bildekvalitet og raskere bildehåndtering
 • Innebygd, høyeffektiv bildestabilisering for skarpe bilder og video uansett objektiv Kompakt M.ZUIKO DIGITAL 14–42 mm (28–84 mm*) 1:3,5–5,6 II R, raskt og nesten lydløst objektiv for stillbilder og video
 • 12,3 effektive megapikslers High Speed Live MOS-bildesensor for minimalt med støy
 • ISO 12800
 • 1080i Full HD stereo videoinnspilling i AVCHD eller Motion JPEG
  • Høyeffektivt Supersonic Wave Filter støvreduksjonssystem

 

Lettanvendelig

 • Verdens raskeste* autofokus for kameraer med utbyttbar optikk,, 35 AF-punkter, AF hjelpebelysning og AF Tracking med funksjon for å spore objekter som beveger seg inn og ut av bildet
 • 3.0”LCD med 460 000 punkters oppløsning
 • Live Guide ved HD-video og stillbilder i alle eksponeringsmodi (iAUTO/P/S/A/M)
 • Pop-up-beskrivelse for hvert punkt i menyen
 • Live View i HD-video- og stillbildemodus
 • Lettanvendelig funksjonsmeny

Kreativitet og fleksibilitet

 • Seks kreative kunstfiltre for HD-video og stillbilder
 • Accessory Port 2-kompatibel med ulikt tilbehør som elektronisk søker, ekstern mikrofon, PENPAL og blitssystem
 • Kompatibel med 20 ulike Micro Four Thirds-objektiver, 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver (via adapter)
 • Lukkerhastighet på 1/4000 sekund og seriebildeopptak med 5 bilder/sekund
 • Multieksponeringsmodus med 2 RAW-bilder
 • Long-life BLS-5 litiumionbatteri

Øvrig

 • Ekstern, vinklingsbar blits medfølger
 • 3D-stillbilder
 • Bildespillfunksjon
 • SDXC-kort*** og Eye-Fi-kompatibel
 • Trådløs blitskontroll

 

Komplett spesifikasjon for PEN Mini (E-PM1) finnes på www.olympus.no
*Juni 2011
** Tilsvarende 35 mm-format.
*** SD er et varemerke tilhørende SD Card Association.

Ytterligere informasjon:

Charlotte Hellström
Olympus Sverige AB
Tlf: +46 8 735 34 08
E-post: charlotte.hellstrom@olympus.se

Produktbilder kan finnes på Olympus presseforum: http://www.olympus.no/corporate/presscentre.htm

Kort om Olympus
Olympus er en av verdens ledende produsenter av produkter og integrerte systemer innen avanserte optiske-, audio- og digitale applikasjoner. Varemerket Olympus er gjennom flere generasjoner knyttet til kameraer, men omfatter i dag også audio, medisinsk endoskopi, avanserte kirurgiske programmer, mikroskopi og produkter for kvalitets- og funksjonskontroll innen industrien. Allerede i 1919 ble det første mikroskopet introdusert i Japan, og i 1936 ble den optiske kunnskapen omsatt i det første kameraet. I 1950 presenterte Olympus det første kameraet for bruk i mage- og tarmkanalen. I Norge er Olympus et av de ledende selskapene innen digitale kameraer, medisinteknikk og optisk-digital teknologi for funksjons- og kvalitetskontroll. Olympus Norge AS omsetter for ca. 250 millioner kroner, og har et førtitalls ansatte. Mer informasjon finnes på www.olympus.no

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera