Skip to main content

NSG Group innleder et samarbeide med Solaria

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2016 10:00 CEST

NSG Group, eier av Pilkington - en av verdens største glassprodusenter - og Solaria - spesialister i solcelleteknologi - inngår en samarbeidsavtale for å produsere (semi) transparente bygningsintegrerte solcellesystemer (BIPV).

NSG Group valgte å samarbeide med Solaria på grunn av selskapets robuste BIPV- teknologi og deres produksjonsprosesser som kombinerer estetikk, lønnsomhet, høy energieffektivitet og fleksibilitet i design.

NSG Group har betydelig erfaring i høyeffektive glassløsninger og utvider nå sin produktlinje i BIPV som omfatter Solaria Powerview ™ teknologi som del av en OEM avtale.

Denne avtalen betyr at bygningsintegrerte solcellesystemer er kommersielt klar for markedstilpasning. Neste gang ser vi solcellesystemer integrert i isolerruter og fasadeglass.

De første Pilkington-merkede glass produsert av Solaria består av bygningsglass med ensartet utseende som gir godt dagslys og blendingskontroll samt bedre termiske egenskaper og energiproduksjon.

Fra nå av vil bygg- og anleggsindustien ha tilgang til innovative løsninger som en del av Pilkingtons produktspekter innen isolerruter til utstrakt bruk i glassfasader.

NSG Group vil samarbeide videre med Solaria for å sikre høyest mulig ytelse, kvalitet og holdbarhet - også for tilleggsprodukter som kan tilpasses, eksempelvis; attraktive fasadeglass med høy energieffekt og til bifokale solcelleløsninger.

Det store spekter av løsninger vil gi arkitekter og tekniske rådgivere BIPV-produkter som «sømløst» kan erstatte tradisjonelle glassprodukter. Dette kan gjøre det mulig å satse på null-energi-forbruk og se potensialet for å generere energi i bygg.

NSG Group vil lansere de første produktene i Europa. Planer foreligger også etter hvert å inkludere markedene i Midtøsten mv.

    Pilkington Norge AS har fire avdelinger og er totalleverandør av arkitektglass i Norge. Produksjonsavdelingen i Pilkington Norge er i Elverum. Her har vi prosesser for bearbeiding, herding, silketrykk og isolerglass. Avdelingen har et stort utvalg av forskjellige glasstyper på lager. Våre selgere er plassert i Oslo. Vår avdeling i Stavanger er en ren glassmesteravdeling. Våre 4 avdelinger gir deg gode råd og tekniske detaljer når du skal velge glassog bruk av disse.

    NSG Group er en av verdens største produsenter av glass til bygg- og bilindustrien. Konsernet ble grunnlagt i 1826. NSG Group investerer hundretalls millioner kroner årlig i forskning, utvikling og kvalitetssikring for fortsatt å lede utviklingen av planglassprodukter. For bygningsindustrien fokuserer vi for eksempel på å utvikle og foredle produkter som gjør vår tilværelse mer komfortabel og sikker, og bidrar til en bedre totaløkonomi. Den siste innovasjonen handler om glass til solfangere og solceller.

    www.pilkington.no

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.