Nyhet -

Högdramatiskt i premiären – vinstmål på övertid

Det är väldigt små marginaler i bandy. En jämn och tät premiärmatch mot WT avgjordes i slutminuterna och denna gång var det HIK som fick segerjubla.

– Vi gav aldrig upp och gör en stark match, säger Roger Jakobsson, tränare i HIK.

UPPSALA. HIK saknade Timmy Härdin(avstängd), Jakob Schlyter(skadad) och Gustav Jörnåker(sjuk). Men HIK kom med ett starkt lag och glädjande nog var Micke Andersson tillbaka efter sin borrelia.

Det var två spelsugna lag i Relitahallen. En hall som HIK känner väl till och gjorde faktiskt sin tionde match för säsongen i den fräscha inomhushallen. Både lagen ville spela bandy och båda lagen förordade en offensiv gladbandy.
HIK låg rätt i positionerna och hade ett högt tempo. Men i den sista tredjedelen var det svårare. HIK gick tillbaka i gamla synder från försäsongen och hade förtvivlat svårt att få till avsluten. WT hade svårt att komma fram i mitten, men lyckades ändå få hål på de vitklädda. Först genom en hörna och på en fin långboll kunde WT ta ledningen med 2-0. Resultatet stod sig halvleken ut och var aningen orättvist, då HIK var väl värda minst ett mål. Men det är svårt när man inte sätter sina matcher. HIK passade bland annat på att missa en straff. Den tredje missade straffen på två matcher. Men det är mål som räknas, och det var WT som gjorde dem i den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte HIK på den inslagna vägen och fortsatte att försöka. WT kändes en aning tröga till en början, men låg bra i positionerna och kunde bevaka ledningen. Hemmalaget stack emellan och tilldelades en straff. Men den hårda straffen ”klistras” av lagkaptenen Markus Karlsson. En mycket viktig räddning skulle det visa sig.
Men när det är svårt att komma igenom, gäller det att utnyttja de fasta situationerna. På en hörna kunde nämligen ”reservskytten” Linus Hansson dunka in en hörna och reduceringen var ett faktum. Drygt 20 minuter kvar och ”Lunden” fortsatte att pumpa på framåt. Ett par minuter senare var kvitteringen ett faktum då nyförvärvet, Daniel Embretsen, avancerade längst vänsterflanken och drog in en låg isare till 2-2.

Men WT hade absolut inte gett upp. Tvärtom. Spelet vaggade fram och tillbaka och båda lagen hade bra chanser. Men den hyperfarliga superstjärnan, Viktor Broberg, var ett ständigt hot och visade under hela matchen att han håller bra elitserieklass. Broberg tog sitt lag tillbaka i matchen och strax efter kvitteringen, kunde de grönröda slå in ledningen när klockan började närma sig 90 minuter. Ridå? Nej, HIK tog åter tag i matchen och fick minuten senare en straff då Linus Hansson blev fälld av målvakten. Fram stegade Mattias Andersson. Och han gjorde inget misstag, utan kunde dra in bollen fram till 3-3.

Var matchen avgjord där? Nej, HIK ville verkligen vinna och visade upp en härlig moral samtidigt som WT kämpade på för en vinst och blev tilldelad ytterligare en straff. Men även den knep Markus Karlsson. Istället var det HIK som gick för seger och gick framåt med en härlig frenesi. Med bara drygt två minuter kvar kom så avgörandet. Efter ett fint spel kunde Mattias Andersson dunka in ledningsmålet – på övertid. Stort jubel utbröt och segern var ett faktum. Skön seger med 3-4(2-0) i premiären.

En högdramatisk, jämn och målsnål historia. En match som kunde slutat hur som helst. Båda lagen hade bra chanser att avgöra, men till slut var det HIK som gick vinnande ur striden. En härlig kämpaseger och en, överlag, mycket bra insats.

– Det här är idrott när det är som bäst. För det vinnande laget givetvis. Det var otroligt starkt av oss och jag tycker att vi spelar bra hela matchen. Även om vi hade problem att skapa farliga chanser så pumpar vi ändå på och till slut gav det utdelning. Vi gav aldrig upp och gör en stark match, säger Roger Jakobsson, tränare i HIK.

Hela laget gör en klart gedigen insats, framförallt defensivt. Även om HIK vann så finns det en hel del i framförallt offensiven att jobba på. Men ”energi-boosten” som premiärsegern gav är precis det HIK behöver inför den tuffa säsongen i Division 1 Östra. Tränaren Roger Jakobsson vill gärna framhäva ett par spelare efter segern.

– Hela laget ska ha en stor eloge, men jag vill framhäva ”Adde” Karlsson, Markus i mål och Niklas Karlsson. Sen är jag väldigt nöjd med defensiv med backlinjen i spetsen, avslutar Roger Jakobsson, tränare i HIK.

Nu kan äntligen HIK träna på egen storis i veckan och på söndag är det hemmapremiär. Då kommer nämligen, Bergets BK, på besök klockan 13:30. Tack alla ni supportar som stöttade oss i Uppsala. Vi hoppas att ni och många andra fortsätter att stötta oss på söndag. Väl mött.

FOTNOT: Händelseförloppet kan vara fel, då matchrapporten på Elitrapport inte är fullständig.

WT Bandy – HIK, 3-4(2-0)
Målskyttar: Mattias Andersson 2, Linus Hansson 1, Daniel Embretsen 1,