Nyhet -

HIK obesegrade på hemmaplan – dubbla vinster på upploppet

Två hemmamatcher förra veckan och två vinster. Därmed är HIK obesegrade för andra säsongen i rad på hemmaplan i seriespelet.

SOLLENTUNA. Helenelund tog på tisdagskvällen emot GoIF Kåre på Sollentunavallen. En match som egentligen skulle spelats i premiären i november, men blev uppskjuten till februari istället.

Matchen var jämn i den första halvleken och även om HIK hade ett par farliga målchanser var Kåre något stabilare i den första halvleken. Med hjälp av en tight defensiv och sin patenterade kämpaglöd lyckades Kåre vinna den första halvleken rättvist med 0-1.

Men till den andra halvleken var det ett helt nytt HIK som kom ut på banan. Redan innan två minuter var passerade hade HIK kvitterat genom skyttekungen Micke Andersson. På den efterföljande kvarten gjorde HIK tre mål och skaffade sig en bekväm ledning.

Även om Kåre gick upp till 5-3 med en dryg kvart kvar, blev det bara oroligt någon minut. Istället kunde hemmalaget göra ytterligare två mål och vann matchen rättvist med 7-3(0-1).

– Kåre är ett bättre lag än tabellpositionen visar, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK. Vi fick lite flyt och kunde snabbt kvittera i början på den andra halvleken. Sen hade vi flytet och turen på vår sida och kunde vinna rättvist. Skönt att vårt hörnskytte fungerade.

HIK- GoIF Kåre, 7-3(0-1)
Målskyttar: Mikael Andersson 3, Mattias Andersson 2, Jonathan Sigfridsson 1, Martin Turner 1
Publik: 61
Domare: Team Brolin, riktigt bra.

Topplaget WT Bandy besegrades med 5-3 och HIK passerade därmed kombattanten.(FOTO: BENGT JÖRNÅKER)

Formen höll i sig även på söndagen då den dåvarande tabellettan WT Bandy var på besök. Genom en rivstart med tre mål redan innan fem minuter var passerade så skaffade sig HIK en ointaglig ledning. Även om de sista sju minuterna, vid ställning 5-3, var lite ovissa och onödigt spännande var HIK det bättre laget. Genom en tight defensiv och en bra kämpainsats kunde ”Sirius Oldboys” besegras för andra gången den här säsongen.

– Jag trodde inte att det var sant de första minuterna, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK. Allt gick in i mål de första fem matchminuterna och även om offensiven hackade en aning i resten av matchen så var defensiven oklanderlig. Vi gör en riktigt bra match när det som mest behövdes och vi var riktigt stolta över grabbarna idag.

Därmed ligger HIK tvåa i Division 1 Östra inför den sista omgången. HIK möter återigen Kåre på söndag i seriens sista omgång. På bortaplan, men likväl på Sollentunavallen. Vid vinst där samtidigt som resultaten i de andra divisionerna går HIK:s väg kan det innebära kval till Allsvenskan. Men oavsett hur det går på söndag kan vi konstatera att Helenelund är obesegrade i hemmaspelet i seriespelet under två säsonger. Ett imponerande facit. Dessutom ser det ut som att Helenelund blir tvåa i publikligan under säsongen 2014/2015 på 71 åskådare i snitt. Etta ligger GT/76 som har på 74 åskådare i snitt, men vi som var på plats på annandagen kunde snabbt konstatera att det inte var några 177 personer på Gubbängen. Snarare 77.

Söndagens ”bortamatch” börjar 13:00 på Sollentunavallen.

HIK – WT Bandy, 5-3(4-0)
Målskyttar: Mikael Andersson 2, Linus Hansson 1, Jakob Schlyter 1, Andreas Karlsson 1