Nyhet -

Storseger mot Kåre och en säkrad kvalplats till Allsvenskan

Trots en trög första halvlek kunde HIK återigen besegra GoIF Kåre. Dessutom föll de andra seriernas resultat i HIK:s favör vilket gjorde att andraplatsen räckte till en kvalplats till Allsvenskan.

SOLLENTUNA. Lokalkonkurrenten GoIF Kåre kom till spel med ett försvagat manskap samtidigt som HIK ställde sitt bästa lag på banan. Och det var tydligt på Sollentunavallens soldränkta bandypist. HIK satte högsta fart och pressade på för att förbättra målskillnaden och självklart vinna matchen. För även om det första målet dröjde ända till den 26:e minuten, var det en konstant press mot den storspelande Anders Westman i Kåreburen.

Ställning 0-3 i halvtid, följdes upp av ytterligare fem mål i den andra halvleken. Kåre kämpade, sin vana trogen, på och föll ändå med flaggan med topp. Men med flertalet ordinarie och tongivande spelare var ett kvaljagande HIK numret för stort. Trots mängder med missade målchanser kunde HIK rättvist vinna med 0-8(0-3). Två sena mål såg just då ut att ge HIK kvalchansen på målskillnad mot Mölndal, men när sedan Mölndals motståndare Kålland lyckades kvittera till 4-4 var saken klar. HIK kvalar för andra säsongen i rad till Allsvenskan.

– Vi gör ingen vidare match, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK. Vi gick in lite halvhjärtat och var inte riktigt med mentalt. Kåre kämpade på och gav verkligen inte upp men var kraftigt försvagat. Vi har ett ramstarkt försvar som gav oss nödvändig stadga vilket gjorde att vi slapp oroa oss bakåt. En bra andra halvlek och vi kunde, till slut, få in ett par mål, men vi borde gjort flera. Skönt att avsluta snyggt och återigen ta oss till kval.

Fem seriesegrare och tre tvåor kommer nu göra upp om fyra platser till Allsvenskan. Dessutom kommer den första kvalomgångens förlorare att möta kvallagen från den norra och södra Allsvenskan. Förhoppningsvis kan Bandyförbundet meddela lottningen snart. Mycket planering ska göras.

GoIF Kåre – HIK, 0-8(0-3)

Målskyttar: Linus Hansson 3, Mikael Andersson, Tim Zenoud Johansson 1, Jakob Schlyter 1, Andreas Karlsson 1

Utvisningar: 0 min