Nyhet -

Uddamålsvinst mot Norrtelje

En riktigt bra första halvlek, tät defensiv och två klassmål var segerreceptet borta mot Norrtelje BF. Men som vanligt satt segern långt inne och det krävdes både lite tur och skicklighet för att få hem de två poängen tillbaka till Sollentuna.

NORRTÄLJE. HIK saknade bara Thomas Arvidsson som var sjuk. Hemmalaget, däremot, hade haft en rejäl sjukstuga och haft flera spelare borta under träningsveckan. Dock kom de flesta till spel.

Det svartklädda bortalaget startade matchen bäst och visade upp ett fartfullt spel de första 20 minuterna. Den största skillnaden från tidigare vara att bollen fick göra jobbet och det ihop med ett högt tempo var framgångsrikt till en början. Första målet kom som ett brev på posten.

På ett fint utspel på kanten kom Mickael Andersson i favoritläge. När publiken trodde att den 29-åriga anfallaren åkt ur läget kom istället skottet. Ett fint vänsterskott som borrade upp sig i målvakten, Erik Granbergs, vänstra kryss. Skön ledning med 0-1 efter tolv minuter.

NBF jobbade sig in i matchen men kom inte till några farligare målchanser. Men hemmalaget har ett starkt vapen att ta till. Nämligen fasta situationer. Efter ett inslag från kanten kunde NBF kvittera. Robin Jansson stod rätt placerad och slog in bollen fram till 1-1.

Men HIK replikerade direkt. På en fin passning kunde norrmannen Ola Stokke slå in sitt första mål i den svarta matchtröjan. Återigen efter ett snabbt spel där bollen gjorde jobbet.

På en hörnretur kunde dock Stefan Falk kvittera bara minuten senare. Lagen turades sen om att ha taktpinnen den sista kvarten, men HIK kändes något hetare den första halvleken. Något som skulle visa sig då även Tim Zenoud Johansson kunde slå in en hörnretur. Ställning 2-3 i halvtid. Rättvist.

HIK började med en man mindre den andra halvleken då Linus Hansson satt utvisad. Och av någon konstig anledning påverkade det starten. Tempot var lågt och HIK försökte omedvetet att spela ut utvisningen. Det medförde att HIK fick en trög start på halvleken och bjöd in Norrtelje i matchen.

Hemmalaget såg hetare ut till den andra halvleken och flyttade upp positionerna. Och belöningen skulle komma. På ett frislag långt uppe i banan kunde storskytten Joakim Larsson slå in kvitteringen. Ett mycket snyggt mål och bollen hamnade i samma nätmaska som Micke Andersson hade prickat i den första halvleken.

Lagen turades om att ha bollen, men de vassa målchanserna saknades för båda kombattanterna. Med drygt 25 minuter kvar av matchen började dramatiken. På två riktigt fina individuella prestationer gjorde Micke Andersson två raka mål inom tre minuter. Målet som innebar 3-5 var en delikatess, efter ett fint långt utkast av kapten Karlsson i buren.

Men Norrtelje hade inte gett upp. Tvärtom. Reduceringen kom omgående på hörna signerat Jocke Larsson. Men trots ett par hörnor och skott utifrån kom inte hemmalaget närmare. HIK vann matchen med 4-5 efter en väldigt händelserik andra halvlek.

HIK gör en väldigt bra första halvlek och ledde rättvist. Men till den andra halvleken var NBF det något bättre laget. Båda lagen hade dock svårt den sista fjärdedelen samtidigt som båda lagens försvar var solida och pigga. Om resultatet var rättvist eller inte är svårt att bedöma. Men segern är viktig inför avslutningen på serien.

– Det är alltid tuffa matcher mot Norrtelje och den här matchen var inget undantag. Det var skönt att vi lyckades vinna till slut och jag tycker vi gör en bra match. Första halvan på den första halvleken var det bästa jag sett sen jag klev in i A-laget för fem år sen, säger Anders Ekström, assisterande tränare för HIK.

HIK parkerar därmed på fjärde plats i Division 1 Östra. På samma poäng(15) som DIF/SBBK och med tre respektive fyra upp till WT och Uppsala Bois. På söndag möter HIK just Uppsala Bois i en tät match på Sollentunavallen. Start 13:30, väl mött.

Norrtelje BF – HIK, 4-5(2-3)

Målskyttar: Micke Andersson 3, Tim Z Johansson1 , Olla Stokke 1

Utvisningar: 2x10 min