Skip to main content

Solna huomioi Suomen itsenäisyyspäivän

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2013 14:24 CET

Perjantaina 6 joulukuuta huomioimme Suomen itsenäisyyspäivän Solnan keskustan kirjastossa, Solna C. Iltapäivän aikana kuulemme inspiroivan luennon ja tunnelmallisen konsertin, katsomme elokuvan, tutustumme suomalaiseen kirjallisuuteen ja maistelemme suomalaisia herkkuja!

Aika ja paikka:
Perjantai 6 joulukuuta, klo. 16.00-20.00
Solnan keskustan kisjastossa, Bibliotekstorget 12, Solna C

Koko ohjelma:

16.00 – Luento: Maziar Farzin Ruotsinsuomalaisesta nuorten liitosta kertoo liiton työstä, jonka tavoitteena on nostaa esiin Ruotsin kansalliset vähemmistökielet. Se tapahtuu ennen kaikkea ”Elvytä enemmän!” -hankkeessa, jonka tarkoituksena on vahvistaa ruotsinsuomalaista identiteettiä varsinkin lasten ja nuorten parissa.

17.00 – Konsertti: Anna Järvinen esittää tunnelmallista musiikkia äärimmäisen yksinkertaisessa formaatissa. Hän syntyi vuonna 1970 Helsingissä ja muutti kuusivuotiaana Ruotsiin. Hän sai suuren läpimurtonsa vuonna 2007 soololevyllä nimeltään Jag fick feeling. 

18.00 –19.30 Elokuvaesitys: Laulu koti-ikävästä. Kriitikoiden ylistämä elokuva matkalle lähtevästä isästä ja pojasta kehittyy musikaaliseksi matkaksi Ruotsiin suuntautuneen suomalaisen siirtolaisuuden herättämiin tunteisiin ja muistoihin; se kertoo häpeästä, rikoksista, alkoholismista ja perhesalaisuuksista.

Lisäksi: Maista suomalaisia joulutorttuja ja karjalan piirakoita, kynttilöiden sytytys ja kirjavihjeitä. Lämpimästi tervetuloa Solnan keskustan kirjastoon!

Yhteystiedot:
Tina Finnäs, suomenkielen hallintoalueen koordinaattori, Solnan kaupunki, puh 072 712 00 56