Gå direkt till innehåll
Resultat i världsklass på Stockholm Ultra Marathon

Lördagens Stockholm Ultra Marathon har bjudit på många fina tider och ett banrekord. De två kroatiskorna, Marija Vrajic och Nikolina Sustic, var grymt starka och slog alla killarna i prestigeklassen 100 km. Linus Holmsäter tog som väntat hem segern i 50 km-klassen och Kajsa Berg gjorde nytt svenskt Sverige-bästa på 50 kilometer.

Första starten gick 07.00 när deltagarna i 100 km-klassen gav sig iväg. 8.30 var det dags igen, då för deltagarna i 75 km-klassen, och 9.00 gav sig deltagarna i 50 km-klassen iväg. 487 deltagare kom till start. 100 km-klassen med 111 herrar och 26 damer, 75 km med 44 herrar och 24 damer, och 50 km med 194 herrar och 88 damer. Dagen bjöd på ett härligt löparväder och många riktigt fina tider.

50 km
Allra först i mål blev vinnaren i 50 km-klassen.  Linus Holmsäter, Fredrikshofs IF, (som vann 100 km förra året) vann årets 50 km-klass på fina tiden 3:16:36. Kajsa Berg som fick tvillingar i december och som sagt att hon tar ett "mellanår" i år - sprang in på den helt fantastiska tiden 3:21:13. Hon slog den bästa svenska tiden med cirka 20 minuter. – Jag sprang inget under graviditeten och efteråt var det lite svårt att komma igång, så jag är lite chockad över att det har gått så bra, sa Kajsa direkt efter loppet till Marathon.se.

75 km

Henrik Jannborg, Team Brooks Thailand, vann överlägset 75 km-klassen på tiden 5:10:54, med över en timmes marginal till tvåan. Bästa dam i 75 km-klassen blev Bethany Thompson, Fredrikshofs IF,  på tiden 6:54:20.

100 km
Kroatiskorna var grymt starka i lördagens Stockholm Ultra Marathon när de slog alla killar i prestigeklassen 100 kilometer. Marija Vrajic sprang in som vinnare på tiden 7:37:09, vilket var den tredje bästa tiden i världen i år, och personbästa med 31 sekunder. Hon slog Kajsa Bergs banrekord från 2013 med nästan fyra minuter. På andra plats kom Nikolina Sustic på tiden 7:41:46, vilket är den fjärde bästa tiden i år. Vinnare av herrklassen blev Said Moujed, MAR/IF Linnea, på tiden 7:46:07. Läs mer på Marathon.se.

SM
2015 års SM på 100 kilometer avgjordes under lördagens Stockholm Ultra Marathon. På herrsidan vann Dennis Sundman, Team Esplanad, 7:47:50. Tvåa blev Fredrik Berglund, Enhörna IF, 7:53:10 och trea blev Karl Rönnby, Enhörna IF, 8:03:15. På damsidan vann Stina Svensson, Fredrikshofs IF, 7:51:19, Tvåa blev Frida Södermark, GoIF Tjalve, 8:15:39 och trea blev Yudith Hernandez Melgar, Varbergs GIF, 8:34:56.

Alla resultaten hittar du här.

StockholmUltra.se hittar du all tänkbar information om loppet. Undrar du något är du välkommen att kontakta: tävlingsledare Tommie Nordh, tommie.nordh@marathon.se, 070-233 13 81 eller pressansvarig Kristina Rosenberg, kristina.rosenberg@marathon.se, 070-340 48 18.

Arrangör: Stockholm Marathon Gruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vår Ruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och Tjur Ruset de lopp som lockar flest löpare. Över 250 000 löpare deltar årligen i klubbarnas tävlingar. Stockholm Marathon Gruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar.

David Fridell

Presskontakt Verksamhetschef 070-254 85 76

Marathongruppen är Sveriges ledande arrangör av motionsevenemang.

Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med adidas Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Convinistafetten, Ramboll Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. 200 000 löpare deltar årligen i klubbarnas evenemang. Marathongruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.