Skip to main content

Vera & Kyte er Norges nominerte til Nova – Årets nordiske formgiver

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2014 11:44 CEST

Den 13. august deler Formex, Nordens ledende møteplass for nye produkter, trender, kunnskap og inspirasjon innen interiørbransjen, ut prisen Nova Design Award – Årets nordiske formgiver. Prisen går til unge formgivere som jobber i Norden og er valgt ut av en ekspertjury. Fra Norge er designstudioet Vera & Kyte nominert.

Begrunnelse: Vera & Kyte er nominert til Nova Award 2014 på grunn av sin selvsikre og optimistiske design. Studioet mestrer kunsten å balansere form, farge og materialer. De fargerike møblene flørter med den italienske Memphis-gruppen, men Vera & Kyte skaper ikke eksklusive utstillingsobjekter – de formgir attraktive møbler for moderne hjem.

Vera & Kyte Design Studio ble grunnlagt i Bergen i 2012 av Vera K. Kleppe og Åshild Kyte. De jobber alltid sammen, uansett oppdrag, og tror at den positive energien som skapes ut ifra samarbeidet er en drivkraft i seg.

Kan dere beskrive designen deres?
Det er alltid en underliggende innflytelse fra det nordiske landskapet som omgir oss.
Det har et direkte og slående nærvær som inspirerer det rene og enkle i uttrykket vårt.
Vi er begge norske og har tatt mastergradene våre i Bergen, så skandinavisk design er dypt forankret i oss begge. Dette gir oss et utgangspunkt der vi fritt kan utforske og utvikle vår egen moderne stil. Det har vært viktig for oss å forsøke å flytte grensene for hva som anses å være nordisk designestetikk.

Målet vårt er å ha tydelig fokus på det visuelle aspektet og skape objekter med en distinkt individuell karakter. Vi elsker å jobbe med fargepaletter og leke med vågale kombinasjoner. Denne prosessen kan definere eller endre oppfatningen av et produkt. Å fokusere på det umiddelbare inntrykket i forbindelse med objektet tilfører en fascinerende dimensjon utover det funksjonelle formålet.

Hvordan jobber dere?
Vi jobber hardt for å planlegge det uforutsigbare. Nysgjerrighet er utgangspunktet for alle prosjektene våre. Å være nysgjerrig er en grunnleggende holdning og et verktøy i arbeidet vårt. Det er en metode for å hele tiden tilegne seg ny kunnskap. Å ønske å vite mer om noe, enten det er en person, et sted, et materiale, et yrke eller hvilken som helst annen ting eller område, er en drivkraft i arbeidet vårt.

Inspirasjon?
Vi har en eklektisk holdning til design som gjør at vi er åpne for en verden av nye inntrykk og retninger. Kunst, film, magasiner, arkitektur og personer kan gi oss inspirasjon som vi ønsker å jobbe videre med. Vi drives ofte av et ønske om å gjenskape, tolke og kommunisere et element av disse opplevelsene.

Hva betyr Nova-nominasjonen for dere?
Den betyr mye! Vi føler oss stolte og ydmyke av å ha blitt nominert til denne prestisjefylte tittelen.
Det er ikke noen hemmelighet at det å etablere et designstudio krever mye hardt arbeid. Selv om vi elsker det vi gjør, og ikke ønsker å gjøre noe annet, gir det mye motivasjon å få denne anerkjennelsen fra eksperter i samme bransje. I tillegg setter vi stor pris på forretningsmulighetene og utviklingen av nettverket som dette fører med seg.

Navn:
Vera K. Kleppe og Åshild Kyte
Alder: (Vera) 1988 og (Åshild) 1983
Informasjon: Mastergrad i møbel- og romdesign fra Kunsthøyskolen i Bergen i 2012
Et utvalg av tidligere utstillinger og priser:
Inside Norway – ICFF – New York 2014
Selected it’s just design – Design monat Graz – Graz 2014 
Salone Satellite – Salone Internazionale del Mobile – Milano 2014 
Interiør og Boligmessen – Bergen 2013
Khib with friends – London Tent – London Design Festival - London 2013
London Tent – London Design Festival – London 2013
Young talents award exhibition – Norwegian Design Council – DogA – Oslo 2013 
Greenhouse – Stockholm Furniture and Light Fair – Stockholm 2013
Young guns 2014 – 20 Designers to Watch (internationally) – Dwell magazine – Mai 2014
The Three Breakout Stars of the Milan Furniture Fair – T Magazine – NY Times – April 2014
New Talent – 8 up-and-coming stars (Europe) – Grand Designs magazine – Oktober 2013
http://vera-kyte.com/

De andre nominert er: Line Depping (Danmark), Iina Vuorivirta (Finland), Brynjar Sigurðarson (Island) og Hanna Dalrot (Sverige).

Tidligere vinnere av Formex Nova Design Award er Hanna Hedman og Simon Klenell fra Sverige i 2011, Mari Isopahkala fra Finland i 2012 og Mattias Stenberg fra Sverige i 2013.

For å lese mer, besøk www.formex.se eller kontakt:
Christina Olsson,+46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se,
Lotta Signeul, +46 8 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se


Formex organiseres av Stockholmsmässan og arrangeres to ganger per år. Formex er den ledende nordiske møteplassen for nye produkter, forretningsmuligheter, trender, kunnskap og inspirasjon i interiørbransjen. Formex tar imot 850 utstillere, 24 000 besøkere fra bransjen og 950 representanter for media.

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.