Curling-SM damer i Sundbyberg och veteran-SM i Sveg

Kommande helg, med start på torsdag 24 februari, är det damerna och veteranerna som står i fokus för curlingintresset. Sundbyberg är platsen för SM i lag damer medan Svegs CK är värdklubb för SM veteraner. Dam-SM samlar 11 lag medan 14 lag i åldern +65 spelar om SM-titeln i Sveg.

Ursprungligen var 12 lag anmälda till dam-SM i Sundbyberg men Helsingborg , som blev sjua i Elitserien, har dragit tillbaka sitt lag. Men det förändrar inte tidsprogrammet för SM-tävlingen där försöken handlar om seriespel i två grupper. Gruppsegrarna möts sedan i semifinal 1 varifrån segraren går direkt till tisdagens final. Förloraren i semifinal 1 möter vinnaren i mötet mellan de båda grupptvåorna i semifinal 2.

Titelförsvarare i SM är Skellefteå/AllTele med Stina Viktorsson som skip. Laget vann guld vid EM i december och borde ha vunnit elitseriefinalen i Sundsvall under SM-veckan första söndagen i februari. Men segern där tog Karlstad/Ahlnmarks med dubbla OS-mästarinnan Anette Norberg i boet. SM blir ett bra genrep inför VM i Esbjerg för Anettes nya lag.
Den tredje förhandsfavoriten är värdklubben Sundbybergs lag Anna Hasselborg. Laget vann grundserien i elitserien men föll på orutin i slutspelet i Sundsvall där det blev en tredjeplats till slut. Men på hemmaplan söker det unga och mycket talangfulla sumpanlaget revansch.

Trippel utslagning för veteranerna i Sveg
De 14 veteranlagen i Sveg inleder med försök i trippel utslagning varifrån de åtta bästa lagen går till slutspel i form av kvartsfinaler, semifinaler och final/match om brons.
Titelförsvarare är Jönköpings lag Ingvar Astner som tillhör favoritlagen tillsammans med fjolårstvåan Amatörerna/Ibsonius och Karlstad/Sewik.