Nyhet -

Nu är svenska mästerskapen på landsväg igång

Det bjöds på riktigt blåsiga förhållanden när de första medaljerna skulle delas ut under den inledande dagen av Svenska mästerskapen på landsväg.

På startlinje för tisdagens tempo stod herrjuniorerna, damjuniorerna, Masters samt Paracykel.

I herrjunior klassen blev det en tajt strid mellan hemmahoppet Hjalmar Klyver, CK Bure och Emil Lindgren, Falu CK. Efter de körda 20 kilometerna skilde det endast sex tiondelar mellan de två, där Hjalmar Klyver drog längsta stråt och vann på tiden 27:15,9, tvåa blev Emil Lindgren, Falu CK och Tredjeplatsen tog Oskar Palm, Höllviken CK.

I damjunior så tog Julia Borgström, Höllviken CK hem guldmedaljen med 30 sekunders marginal före klubbkompisen Ellen Stålberg, Höllviken CK och tredje platsen gick till Wilma Olausson, Giro Cycle Club.

Kompletta resultatlistor hittar du här.

Under dagen delades det även ut medaljer i Paracykel där det minst sagt var ett stjärnspäckat startfält med bland annat VM-guld medaljörerna Anna Beck och Henrik Marvig. Paracykel tempot bjöd på strålande sol men fortfarande väldig hård vind, så det blev ett tufft tempolopp för samtliga cyklister.
Anna beck visade varför just hon har världsmästartröjan och försvarade sitt SM-guld från förra året i klassen racer, andraplatsen knep Henrik Marvig, Jönköping CK och bronsmedaljen gick till Kristoffer Ståhl, Jönköping CK.

I handcykel klassen visade Peter Malmberg, CK Bure på storform och tog en övertygande seger före Patrik Ohlqvist, Mölndals CK och tredjeplatsen gick till Karl Utterhall, Mölndals CK.