Nyhet -

​SWE Paracykel Team kör världscup i Sydafrika

Landslaget SWE Paracykel Team kör den tredje och sista världscupen på landsväg i Pietermaritzburg, Sydafrika,den 11-13 september. Det svenska paracykelteamet gör med den här tävlingen en satsning för att kvalificera fler cyklister till Paralympics i Rio 2016.

Sverige har redan två garanterade platser för cykel i Paralympics (en herr och en dam), men vill genom att delta på internationella tävlingar plocka fler UCI-poäng för att kunna ta två platser till enligt UCI-kvalen. Svenska Paralympiska Kommittén tar därefter ut den svenska truppen som åker till Paralympics.

De fyra cyklister som nu åker till Sydafrika har gjort fina resultat på internationella mästerskap och cuper och är alla heta kandidater till Rio.

Anders Bäckman lyckades ta bronsmedalj på årets VM i paracykel i Schweiz och Rickard Nilsson stod nyligen på pallen i världscupen i tyska Elzach och blev fyra på VM. Peter Malmberg tog sin första svenska mästartitel i MH4 och gjorde en storartad insats på stafetten under VM. Henrik Marvig blev årets svenska mästare i MC3 Racer och kom på sjunde plats på VM 2014.

För SWE Paracykel Team blir världscupstävlingen historisk då de hittills inte har deltagit med ett samlat lag på tävlingar utanför Europa.