Pressmeddelande -

Emma Johansson på en 10:de plats på Tempo VM

Det blev en väntad seger för Holländskan Ellen Van Dijk vid damernas tempolopp i Florens. Silvret gick till danskan Linda Vilumsen som nu tävlar för Nya Zeeland och brons gick till Ellen Small från USA.

Emma Johansson var bästa svenska på en 10:de plats knappt 53 sekunder efter holländskan. Emilia Fahlin kom något senare och hamnade på en 30:de plats. Båda två hade hoppats att nå lite högre men banan var lite för platt och utan några backar för att vara optimal för dem.

” Formen är ju där. Men det är ingen hemlighet att jag hade siktat lite högre men det kändes ändå bra. Jag gjorde allt jag kunde på en så snabb och platt bana. Jag har fått en bra genomkörar och ska nu ladda inför linjeloppet. I kväll kommer resten av teamet och vi ser fram emot lördagens lopp” kommenterar Emma direkt efter loppet.

Resultat Dam Elit:
1 VAN DIJK Ellen NED 27:48:18
2 VILUMSEN Linda NZL +24.10
3 SMALL Carmen USA +28.74

10 JOHANSSON Emma +52.98
30 FAHLIN Emilia +2.3194

På  juniorernas tempolopp körde Pontus Kastemyr in på en 24:e plats och Hampus Anderberg på en 30:e plats. Vinnare i loppet blev Igor Decraene från Beligien före förra årets vinnare Mathias Krigbaum, brons gick till Zeke Mostov från USA.

” Pontus hade siktat lite högre men jag tror att skadan från EM inverkade en del. Men vi är ändå  nöjda med grabbarnas insats.” kommenterar sportchef Jonas Ljungblad.