Ahlstrand stor hjälte i Euro Floorball Tour

Sveriges U19-damer fick en drömstart i Euro Floorball Tour. Det tidiga baklängesmålet betydde inget – i stället vände svenskorna till 6-1. Stor hjälte blev Frida Ahlstrand med ett hat trick.
– Jag ville verkligen sätta bollarna, säger hon.

I Tampere Areena i Tammerfors inledde de svenska U19-damlandslaget sin långa resa mot det slutgiltiga målet: VM i Kanada nästa år.

Och laget kunde knappast ha fått en bättre start i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour, trots att de faktiskt släppte in det första målet. Omgående vände matchen. Pixbo Wallenstams Frida Ahlstrand satte kvitteringen kort därefter och sedan var det Lina Svarfvars tur att måljubla.

– Vi har börjat känna att vi har kommit i gång mer som ett lag. Vi hittar varandra bättre på planen. Vi hade aldrig klarat det utan varandra, säger Frida Ahlstrand.

Ledningen med 2-1 växte till 4-1 i mittenakten. Frida Ahlstrand satte sitt andra mål innan Isabelle Nordin Persson utökade efter ett friläge.

I den sista perioden fortsatte Sveriges – och Frida Ahlstrands – dominans på planen. Framspelad av Felicia Forsmark svepte hon in 5-1 efter bara fyra minuter. Hat trick i landslagsdebuten, alltså.

– Det var bra uppspel. Jag ville verkligen sätta bollarna, säger Ahlstrand.

Till slut blev det 6-1 till Sverige efter ett sista mål av Tova Eriksson.
I morgon klockan 09.00 svensk tid möter Sverige Tjeckiens U19-damer. Den matchen sänds live på www.fanseat.com.

– Vi får smälta segern och börja ladda om på nytt. Nervositeten kommer att komma eftersom det är ny match. Vi får göra det bästa av det, säger Ahlstrand.