Pressmeddelande -

Debutanterna presenterade sig i Sveriges VM-kvalseger

Hans snabba karriär är en framgångssaga – som fortsatte i Sveriges första VM-kvalmatch. Jens Milesson blev målskytt när Sverige slog Belgien med 22-0.
– Det här har jag drömt om länge, säger han.

För knappt två år sedan spelade Jens Milesson i division 1 med Slätafly. Sedan blev han värvad till Pixbo Wallenstam, gjorde en grym rookiesäsong och tog ytterligare kliv till den här säsongen. Han imponerade så mycket att han blev uttagen till landslaget – och gjorde i dag landslagsdebut när herrlandslaget VM-kvalspelade sin första match mot Belgien.

– Det gick helt okej, får jag ändå säga. Jag fick ett tidigt mål och vår femma gjorde ganska många mål, säger Jens Milesson.

Ja, mitten av den första perioden hade Sverige bollen i anfallszonen och backen Milesson sprang rakt in i straffområdet. Precis samtidigt som förbundskapten Jan-Erik Vaara ropade ut sin hyllning av initiativet fick Milesson en passning av Johan Samuelsson och satte 4-0. Hans första landslagsmål, alltså.

– Det var väldigt skönt, säger Milesson.

Över huvud taget, hur var det att spela landslagspremiär?
– Väldigt kul, så klart. Det här har jag drömt om länge.

Sverige gick ifrån till 7-0 i den första perioden och fortsatte sedan målproduktionen matchen igenom. I den andra perioden utökade Sverige till 17-0 och till slut blev det 22-0.

Även debutanterna Andreas Dahlqvist, Adam Forslöv, Sebastian Palmqivst och Albin Sjögren gjorde sina första A-landslagsmål mot Belgien.

I morgon möter Sverige Ryssland klockan 13.30 i den andra VM-kvalmatchen av fem. Den matchen kan ses live på Internationella Innebandyförbundets Youtube-kanal.

Blir det flera mål från Milessons klubba då?
– Ja, det hoppas jag verkligen, säger debutanten.