Pressmeddelande -

Faluns herrar svenska mästare

IBF Faluns herrar är svenska mästare i innebandy. Det blev ett superdrama mot Växjö i finalen – som slutade 5-4.
- Det är fantastiskt! Helt underbart, säger Emil Johansson.

Ett kokande Ericsson Globe (12792 personer på läktarna) med två mäktiga hejarklackar från Falun respektive Växjö bjöds på en otroligt dramatisk SM-final.

Växjö tog ledningen med 2-0 i den första perioden, men i den andra vände det snabbt. Växjös André Andersson satte förvisso 3-2, men sedan kvitterade Falun och tog också ledningen med 4-3 inför slutperioden.

Dramatiken fortsatte i den sista perioden. Växjös Markus Jonsson kvitterade efter knappt fyra minuter och matchen böljade fram och tillbaka. Sedan steg han fram, Årets spelare Alexander Galante Carlström. Med elva minuter kvar sköt han avgörande 5-4, assisterad för andra gången i dag av Emil Johansson.

- Det är fantastiskt! Helt underbart. Vi hade sökt den ytan tidigare, men inte fått till det. Så nu var det skönt att det fungerade, säger Emil Johansson.

Växjö låg sedan på för en kvittering, men Johan Rehn i målet höll tätt och såg till att Falun vann guldet.

- Jag hade svårt att hålla koll på tiden, men när de missade den där jättechansen tror jag att det var tre minuter kvar. Johan Rehn i vårt mål är de stora matchernas man, wow!, säger Emil Johansson.

Det här var Faluns fjärde SM-guld genom tiderna.

Damernas SM-final vanns av IKSU mot KAIS Mora med 4-1. Läs mer om den här.