Islossning i tredje gav Täby FC finalplats

I helgen avgörs mästarturneringen för klubblag, Champions Cup, i tjeckiska Ostrava. Täby FC som spelar cupen för första gången, fick en tuff start mot det tjeckiska laget SC Vitkovice men vände i tredje och är nu klara för final.

- Det var en tuff match som var kul att spela och det är skönt att vi kan växla upp och vinna tillslut, säger Täbys kapten Moa Tschöp.

Täby fick en tuff start mot hemmanationens lag SC Vitkovice och släppte in två mål i första perioden men innan periodvila satte Ranja Varli det viktiga 2-1-målet.

- Det är skönt att den går in i mål, men vem som gör målet är egentligen oviktigt. Det viktigaste är att vi vinner, säger Ranja Varli om målet efter matchen.

I andra reducerade sedan Täby till 2-2 i powerplay.

Men det var i tredje det skulle avgöras och det var då målen började rulla in för Täby. 3-2 blev 4-2 som blev 5-2 innan Täby stängde matchen genom att göra 6-3-målet.

Täby spelar final mot det schweiziska Kloten-Dietlikon Jets under söndagen klockan 16.00. Matchen visas gratis på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Matchfakta

Utvisningar: Täby FC 1x2 min SC Vitkovice, 1x2 min
Domare: Martin Petrik, Tomas Podlesny
Publik: 1623

Visste du att:
- Svenska Iksu är regerande mästare på damsidan.
- Finska Classic är regerande mästare på herrsidan, de vann mot Storvreta i finalen i fjol.
- Det är första gången Täby spelar Champions Cup.
- Det är sjätte gången Storvreta spelar Champions Cup och jagar nu sin tredje titel, de vann 2016 och 2012.