Ljunggren-show när U19-damerna vann premiärmatchen i EFT

Amanda Ljunggren kunde knappast ha fått en bättre start i U19-damlandslaget. Hon spelade en stor roll i den första matchen i Euro Floorball Tour där hon stod för ett hattrick i 8-4-segern – och hyllades sedan av kedjekamraten Frida Swahn.
- Hon är en jätteduktig spelare. Hon finns där på bortre, säger hon.

I dag inleddes fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Baltiska hallen i Malmö. Sveriges U19-damer spelade säsongens första landskamp mot Schweiz, och det var svenskorna som tog tag i taktpinnen direkt.

Duon Frida Swahn och Amanda Ljunggren hittade varandra fint flera gånger, där Ljunggren blev trippel målskytt och Swahn assisterade alla gånger.

- Hon är en jätteduktig spelare. Hon finns där på bortre. Det är skitkul, säger Frida Swahn.

Inför den sista perioden stod det 3-3, och då fick Alexandra Terner sina första minuter på planen. Då dröjde det inte länge innan hon gav Sverige ledningen. Bakom mål tog hon sats och drog upp bollen på bladet. Schweiziskorna kunde bara titta på när hon ”zorrade” in 4-3.

- Målvakten satt mitt i målet. Jag kände att jag hittade en lucka. Så fick jag in ett zorromål. Det händer inte så jätteofta, men jag hoppas på fler, säger hon.

Till slut vann Sverige med 8-4. Och självklart skulle Ljunggren få assistera Swahn också. Vackert spelade hon fram till Swahn som enkelt kunde peta in 7-3-målet.

- Vi har spelat tillsammans med varandra på Bosön (lägret inför säsongen). Inte något mer än det. Vi känner inte varandra jättebra, men på planen känner vi varandra tydligen, säger Swahn.

Sveriges U19-damer spelar mot Tjeckien i morgon klockan 16.30. Den matchen går att se live på www.innebandy.se/tv.