Stålhults show när Sverige blev klart för VM-semifinal

Sverige är klart för VM-semifinal efter 15-1 mot Slovakien i kvartsfinalen. Och nu släppte det rejält för forwarden Jennifer Stålhult – precis som hon förutspådde.
– Det kändes bara bra från början, säger hon.

Efter 111 minuter gjorde Jennifer Stålhult sitt första VM-mål i karriären. Det målet betydde 13-2 i gruppspelet mot Tjeckien, och efter matchen sa hon att det skulle bli ett förlösande mål inför fortsättningen av världsmästerskapet i Tammerfors.

Det stämde också. I kvartsfinalen mot Slovakien noterades Stålhult för tre mål och en assist.

– Det kändes bara bra från början i den femma jag fick spela i. Det lossnade och vi hade ett bra bolltempo. Det var riktigt kul och då var det bara att köra, säger Jennifer Stålhult.

Vackrast var 9-0-målet. Stålhult fick bollen på egen planhalva, avancerade och dribblade bort två slovakiskor innan hon sköt ett hårt dragskott i nättaket.

– Jag körde en liten rajd. Så hade jag i bakhuvudet att jag måste passa. Men så hörde jag Therése Karlsson säga att jag skulle gå. Då gjorde jag det, säger hon.

Sverige ledde med 10-1 efter två perioder och fortsatte sedan forceringen i slutakten. När slutsignalen ljöd stod det 15-1 på resultattavlan.

I morgon möter Sverige Schweiz i semifinal klockan 19.15. Matchen sänds på TV12.

Hemmanationen Finland och Tjeckien möts i den andra semifinalen. Den matchen sänds på TV12 med start 16.40.