Storvreta till final i Champions Cup

Svenska mästarna Storvreta var direktkvalificerade till semifinal i Champions Cup. Efter en trevande start mot tjeckiska Chodov, kunde de spela ut i tredje och vinna med 7-2.

Matchen var tre minuter gammal när Mattias Samuelsson hittade ut till Albin Sjögren på vänsterflanken. Sjögren laddade och satte elegant 1-0 med ett direktskott i bortre krysset. Chodov kvitterade men Storvreta kunde återta ledningen fyra minuter före pausvila genom Robin Nilsberth.

Med knappa sju minuter spelade av den andra perioden utökade Albin Sjögren till 3-1. Chodov bet sig envist kvar och skapade en rad chanser i sina spelvändningar. Vid 17.09 fick de också utdelning gneom Filip Chmelicek. De fortsatte pressa tillbaka Storvreta i inledningen av den tredje perioden. Det skulle dock straffa sig. Albin Sjögren var på ett strålande spelhumör och serverade Nicklas Paulsson till 4-2. Tio minuter senare var det dags för samma duo igen och matchen kändes avgjord.

- Vi märkte att de anföll med ganska mycket folk när de hade bollen så det var skönt att vi fick utdelning på våra kontringar i tredje perioden, säger Mattias Samuelsson efter matchen.

Han är mer lättad än nöjd efter dagens semifinal.

- Känslan är att vi borde kunna spela lite bättre. Men de har ingenting att förlora och vi har all press på oss. Men det löste sig till slut och nu är vi i final.

I finalen ställs Storvreta mot finska mästarna Classic som körde över Pixbo i den andra semifinalen. Matchen startar 13.45 imorgon söndag och sänds i TV12.