Sverige klart för semifinal i U19-VM

Sverige är klart för semifinal i U19-VM efter seger mot Slovakien med 11-0. Och det var Felicia Forsmark som la grunden för vinsten i första perioden.
– Jag har jobbat hårt för det här, säger hon.

Sveriges U19-damer är regerande världsmästare och ute efter ett nytt guld. I kanadensiska Belleville, där VM avgörs, fortsatte jakten under torsdagen då svenskorna mötte Slovakien. Och efter seger med 11-0 är Sverige nu klart för semifinal. Då väljer kapten Klara Molin att hylla laget.

– Det är en bra trupp vi åker med. Vi har stor bredd, vi rullar runt på spelare. Alla kan få spela, det är jättekul, säger hon.

Sverige inledde matchen med ett oerhört bolltempo och målen kom omgående. Redan efter knappt sju minuter stod det 5-0. Felicia Forsmark satte sedan sitt andra mål för dagen till 6-0, som också blev siffrorna efter den första perioden. Och det målet var vackert. Efter ett långt klapp-klapp-spel mellan de svenska spelarna hittade Josefine Wålinder in till Forsmark i mitten.

– Jag trampade upp i höga slottet och satte upp den i bortre, säger Forsmark och kommenterar det faktum att hon också blev utsedd till matchens lirare:

– Det betyder jättemycket, det är skitkul. Jag har jobbat hårt för det här.

Slovakiskorna var dock inte ofarliga och hade ett par lägen som kunde ha resulterat i mål. Men födelsedagsbarnet, den i dag 18-åriga Lovisa Hedin, höll tätt i kassen.

Sveriges höga tempo fortsatte i den andra perioden som slutade 4-0. Och när matchen summerades stod det 11-0 på resultattavlan. Kedjan med Felicia Forsmark, Josefine Wålinder och Jessica Lidberg briljerade matchen igenom.

– Det fungerar bra, vi hittar varandra jättebra. Alla är delaktiga i spelet, säger Forsmark.

I morgon spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch mot Schweiz. Matchen startar 19.10 svensk tid och sänds live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.