Pressmeddelande -

Sverige vände och vann mot Schweiz

Schweiz bjöd sannerligen upp till dans. De var i ledning efter halva matchen men Sverige knöt näven, kom tillbaka och kunde till slut vinna med 9-4.

Sverige tog ledningen efter 2.58 när Sofia Joelsson höll sig framme och lirkade in en flippass från Isabell Krantz. Frida Norström kunde också utöka till 2-0 efter ett magnifikt inspel från Ellen Rasmussen. Men Schweiz kom tillbaka. I början på andra perioden fick Michelle Wiki bollen efter sjabbel i det svenska försvaret och kunde utjämna till 2-2.

- Det var en tight match. Det kändes som att Schweiz kom in i matchen direkt och var först på bollarna medan vi fick jobba oss in på ett annat sätt, säger Frida Norström.

Det bjöds på inte mindre än sju mål i den andra perioden. Publiken i BBC Arena, Schaffhausen var i extas när Andrea Gämperli, vid 6.39, gav Schweiz ledningen för första gången i matchen. Men före pausvila hade Sverige återigen kommit tillbaka och ställningen var 4-6.

- Vi knöt näven och visade att vi ville tillbaka. Jag tycker vi äger spelet mer och mer ju längre matchen går, säger Norström.

I den avslutande perioden tog Sverige tillbaka taktpinnen på allvar, gick ifrån till 9-4 och tog därmed sin andra seger i Euro Floorball Tour. Av Sveriges nio mål låg IKSU-spelare bakom åtta. Frida Norström stod för två av dem.

- Jag hade några lägen igår så jag kände att idag ska jag jäklar sätta dit mina lägen så det kändes skönt, säger hon.

Imorgon spelas helgens sista match. För motståndet står Tjeckien som tidigare idag skrällvann mot Finland. Matchen börjar 11.00 och kommer kunna följas på webben.