Sverige växlade upp - och vann igen

Sveriges U19-herrar vann även den andra matchen i VM i Helsingborg. Mot Polen blev det 6-1. Och nu är laget i princip klart för semifinal.

På förhand var det sagt att det skulle bli en lätt match. Men i Helsingborg Arena chockade Polen Sverige genom att göra 1-0 efter drygt sex minuter.
Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Joel Ingesson tog sats, höll in bollen och sköt 1-1 tre minuter senare.

Sverige hade svårt att komma igenom Polens tighta försvar, men till slut fick man utdelning. Viktor Edberg skickade in ledningsmålet och Viktor Nystedt satte 3-1 med bara nio sekunder kvar av perioden.

– Vi visste att vi behövde höja oss, vi låg under vår nivå. Om vi skulle spela på den nivå vi ska så skulle det vända, säger Danny Estrella Näslund.

Och det gjorde det. I de två nästkommande perioderna kontrollerade Sverige matchen och drog ifrån till 6-1. Danny Estrella Näslund fick också äntligen göra mål, det sista, efter ett flertal chanser både i dag och i går mot Norge.

– Ja, äntligen. Min kedja har haft bra spel, men inte lyckats trycka dit den. Nu kom Jesper Lindström i mitten och drog ett skott. Jag viftade in returen, det var inga konstigheter.

Efter två segrar i gruppen är Sverige i princip klart för semifinal. Om bara Tjeckien besegrar Norge senare i dag är saken klar.
– Det är något vi har räknat med, så jag har inte tänkt på det så mycket, säger Estrella Näslund.

Sverige möter Tjeckien på fredag 16.30. Matchen sänds på TV4 Sport och TV4 Play Premium.

Mer information:
Vid kontakt med spelarna i U19-landslaget, kontakta team manager Lennart Liljedahl: 070-280 89 61