Sverige vann bronsmatchen mot Polen i Student-VM i Lodz

Sverige spelade hem bronset utan problem. Polen spelade tufft och försökte stå emot det svenska trycket utan att lyckas.

Ett revanschsuget Sverige tog plats på plan i Lodz. 8-0 efter första perioden där vi bjöds på flera riktigt fina mål.  Ellinor Berling gick köksvägen och Camilla Lundin påbörjade ett direktpassningsspel, från vänster sida, som gick via Johanna Nilsson i mitten till Tova Eriksson, på höger sida, som stänkte in bollen.

Målskyttet fortsatte i andra perioden och firma Boberg/Fjellstedt dominerade stort och gjorde 12 poäng tillsammans under matchen. Stephanie Boberg blev även matchens lirare samt vann interna skytteligan för Sverige. Polen kom aldrig riktigt nära och med fyra mål i sista perioden avslutade Sverige resan på topp.

Matchfakta

Sverige – Polen 14-0 (8-0, 2-0, 4-0)

Första perioden
1-0 (02.28) Stephanie Boberg (Cornelia Fjellstedt)
2-0 (06.01) Stephanie Boberg (Cornelia Fjellstedt)
3-0 (07.26) Sandra Törnqvist (Camilla Lundin)
4-0 (08.28) Pernilla Hermansson (Alice Bengtsson)
5-0 (08.52) Tova Eriksson (Camilla Lundin)
6-0 (12.42) Tova Eriksson (Johanna Nilsson)
7-0 (13.28) Elin Björkman (Alice Bengtsson)
8-0 (18.58) Ellinor Berling

Andra perioden
9-0 (00.40) Stephanie Boberg (Cornelia Fjellstedt)
10-0 (18.39) Cornelia Fjellstedt (Stephanie Boberg)

Tredje perioden
11-0 (03.06) Cornelia Fjellstedt (Stephanie Boberg)
12-0 (07.13) Stephanie Boberg (Camilla Lundin)
13-0 (08.57) Stephanie Boberg (Micaela Sjöberg)
14-0 (09.41) Sandra Törnqvist (Johanna Nilsson)

Matchens lirare
Stephanie Boberg

Visste du att
- Stephanie Boberg vann den interna skytteligan i Sverige efter 5+2 mot Polen, totalt 8+3
- Sverige spelade tre matcher från fredagen kl.10 till idag lördag 11.00
- Beverly Smedenäs höll nollan idag och släppte bara in ett mål under turneringen. Slutade på en fin räddningsprocent på 97,61%.

Citat
Åsa Karlsson, förbundskapten

- Vi sa inför matchen att vi ville avsluta på topp och genomföra en bra match och hålla fokus i 60 minuter. Vilket tjejerna gjorde och de ska ha en stor eloge för att de gjorde så många mål och höll nollan. Det är den tredje matchen de spelar på ett dygn ungefär. Det är alltid viktigt att vinna sista matchen i en turnering.

- Vi mötte alla lag i VM och hade en träning så det har varit en intensiv period. Det är en viktig inblick för många av spelarna som aldrig vart med i landslagssammanhang. De får se hur vi jobbar med videoanalys, vårt spelsystem och en känsla för vad som krävs för att ta nästa steg.

Cornelia Fjellstedt, lagkapten

- Allt som allt tycker jag vi gör en väldigt fin turnering med hårt jobb och bra snack hela vägen. Vi fick inte riktigt till det mot Tjeckien och inledningen mot Finland var tuff att få emot sig. Men trots det höjer vi oss i semin och gör en sjukt bra match i andra och tredje perioden. Trots att vi inte gick till final är jag jättestolt över alla i laget och är jätteglad över att fått vara kapten över detta gäng. Skönt att avsluta med en seger!