Sveriges damer avgjorde mot Tjeckien med 30 sekunder kvar.

Det blev en tuff match mot Tjeckien för damerna. Sverige lyckades avgöra med 30 sekunder kvar. Amanda Delgado Johansson byttes in i tredje perioden och blev matchvinnare för Sverige i dagens match.

Sverige startar sitt målskytte blixtsnabbt inledningsvis. Johanna Hultgren gjorde det första svenska målet efter endast sex sekunder. Sedan utökade Sofia Joelsson till 3-0 med sina två mål. Under andra perioden hade Sverige svårt att få in bollen och Tjeckien satte sina chanser.
Inför sista perioden växlade Sverige upp i nivå och skapade flera vassa chanser.

I tredje perioden bytte Sverige in Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson och Stephanie Boberg. De hjälpte laget att få ny energi och Amanda Delgado Johansson avgorde med endast 30 sekunder kvar.

VISSTE DU ATT
Johanna Hultgren gjorde mål efter 6 sekunder.
Ellen Rasmussen gjorde 4 poäng.
I tredje perioden byttes Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson och Stephanie Boberg in.

CITAT
Åsa Karlsson, förbundskapten- Det är bra för oss att få denna typen av matcher, eftersom det kommer vara tight under hela EFT. Men jag är nöjd med vår insats, att vi samlar ihop oss och tar tag i spelet för att sedan kunna avgöra.

Amanda Delgado Johansson: - Det är alltid en utmaning att hoppa in mitt i en match. Men det var roligt att få speltid och kunna vara med att bidra.
Sverige spelade bra många delar av matchen, men Tjeckien satte många av sina chanser. Sverige visar ändå i stora delar av matchen att de har ett bättre kollektiv med många individuellt skickliga spelare.