Tight seger när Sverige gick till semifinal i U19-VM

Sverige vann sin grupp i U19-VM i Helsingborg efter segern mot Tjeckien i dag med 5-4. Och målvakten Patrik Bylund fick en avgörande roll när han fick hoppa in tidigt i matchen.

Det var mötet som skulle avgöra vilket lag som skulle vinna gruppen i U19-VM. Sverige och Tjeckien hade inför matchen två vinster var. Och det märktes att båda lagen verkligen gick för seger.

Poängkungen Dennis Svensson gav Sverige ledningen med ett skott i krysset efter knappt tre minuter, men bara fyra minuter senare kvitterade Tjeckien med ett långskott.
Det här var ett helt annat motstånd än Polen, som Sverige mötte i går.

– Det var stor skillnad. De hade högre fart och bättre spelare. Men vi tog bort dem bra ändå. Det var bara kassen i slutet som var otur, när den styrdes in på vår egen klubba, säger målvakten Patrik Bylund.

Efter knappt en kvart i den första perioden var Sveriges målvakt för dagen Martin Stolt tvungen att utgå med en handskada. Patrik Bylund ersatte i kassen – och gjorde en stormatch.

– Det var nervöst från början. Jag var inte riktigt beredd på det. Men det var bara att acceptera rollen och spela mitt bästa.

Hur går tankarna när man blir inkastad i en match så där?
– Jag försöker inte tänka så mycket, jag försöker bara hitta lugnet och gå in i matchbubblan.

Bylund stod för flera räddningar och såg till att Sverige hela tiden höll ledningen. Efter den andra perioden stod det 4-2 och den ledningen höll sedan Sverige matchen ut. Till slut blev det 5-4 efter att Danny Estrella-Näslund avgjort i öppen kasse vid ställningen 4-3.

Sverige spelar semifinal mot Schweiz på lördag 15.45. Den matchen sänds på TV4 Sport, TV4 Play Premium och hd.se.