U19-damerna startade EFT med en stabil seger

Sverige inledde Euro Floorball Tour med en stabil seger mot Tjeckien. Med ett högt tempo och en hög press kunde Sverige koppla greppet om matchen. Wilma Johannson startade turneringen genom att göra ett hattrick.

Sverige inledde matchen med en stabil första period som de spikar igen bakåt med 3-0.
Maja Sund satte Sveriges tredje mål i den första perioden och kunde därför fira sitt första landslagsmål.

Sverige kopplade tidigt greppet om matchen och satte ett högt matchtempo från början. Något som Sverige pratat om inför matchen var deras höga press, vilket gav resultat och utdelning under matchen. Tjeckien försökte skapa sina chanser genom kontringar och snabba spelvändningar. De hade svårt att skapa etablerade anfall och fick inte möjligheten att skapa målfarliga chanser.

Inför andra perioden kom Sverige ut med ytterligare ny energi och gjorde fyra mål. Med vissa förändringar i det svenska försvarsspelet fick Sverige stopp på Tjeckiens fåtal målchanser och kunde koppla greppet om segern.

Wilma Johannson startade turneringen med att göra hattrick, vilket hon var väldigt nöjd med. Formationen med Wilma Johansson, Alicia Svensson och Erica Klevbo hade ett väldigt fint samspel tillsammans. De skapade många fina målchanser för Sverige och var ett ständigt hot i anfallsspelet.

VISSTE DU ATT
Wilma Johannson gjorde hattrick i dagens match.

Maja Sund gjorde sitt första mål i U19-landslaget

CITAT
Camilla Granelid:
-Vi startar matchen väldigt stabilt vilket är skönt då vi endast haft en träning tillsammans inför denna matchen. Vi går ut och gör en jättebra uppvärmning och första period som vi spikar igen bakåt. I andra perioden släppte vi in lite mål, vilket kändes lite onödigt. Men offensivt är vi väldigt nöjda och framförallt med att vi satte den höga pressen. Det är något som vi framförallt har pratat om teoretiskt med tjejerna, därför är det extra kul när det fungerar så pass bra.

Wilma Johansson:
- Jag tycker att jag kom in med en bra inställning och visade verkligen att jag vill vara här och spela. Det gick även väldigt bra i vår femma, vilket var väldigt skönt.

Sammanfattning:
Sverige startade matchen starkt och hade greppet om matchen rakt igenom. Tjeckien försökte kontra när Sverige satte sin höga press, men lyckades endast skapa ett fåtal farliga målchanser. Sverige var betydligt bättre i stora delar av matchen och hade matchen under kontroll.