Varli storspelade när Sverige vann EFT totalt

Ranja Varli hade en fin dag när Sveriges damer säkrade totalsegern i Euro Floorball Tour. Två assister – sedan var Finland tvunget att sänka henne. Men Varli ställde sig upp och fortsatte briljera i 7-4-vinsten.
– Det var skönt för min del, säger hon.

Med mindre än en månad kvar till VM spelade Sverige sitt genrep. Och det blev mot den främsta motståndaren Finland i Euro Floorball Tour – i VM-staden Tammerfors.

Då visade forwarden Ranja Varli klass. Först serverade hon Sara Helin till 1-0 i mitten av den första perioden, sedan passade hon fram Amanda Larsson till 2-0 några minuter senare.

– Det kändes riktigt bra. Alla tre gillar att spela tight, rulla boll och skapa ytor för varandra. Det var kul att spela, säger Ranja Varli.

Efter den andra assisten fick finskorna nog och en back tryckte till Varli stenhårt mot sargen. Ett kort tag såg det ut att vara en nyckelbensskada – men Varli ställde sig upp och sa åt Sveriges sjukgymnast att hon ville fortsätta spela.

Bara minuter senare låg hon bakom 3-0. Varli la en boll i djupet till Sara Helin som i sin tur frispelade Amanda Larsson till målet. Kedjan med just Larsson, Helin och Varli fortsatte att dominera hela matchen. Med bara fyra sekunder kvar av andra perioden sköt Varli 5-1 – på passning av Helin.

– Hon jobbade bra nere i hörnet och fick in bollen. Det var skönt för min del, men det viktigaste är att vi vann, säger Varli.

Sverige fortsatte att ösa på i den sista perioden och vann till slut med 7-4. Nästa gång Sverige spelar en landskamp är det i VM-premiären mot Tyskland 4 december – i Tammerfors.

Vem som blev matchens lirare i matchen? Ranja Varli, så klart.
– Vi får självförtroende av den här segern. Det känns otroligt bra inför VM nu.