Nyhet -

Hemmaseger för Norrköping i EuroChallenge

Det var en tuff match, precis som det ska vara, när Norrköping Dolphins besegrade lettiska Ventspils på hemmaplan i EuroChallenge under tisdagskvällen. Det hela var inte avgjort förrän matchens sista skott var skjutet.

Norrköping Dolphins hade ledningen med 4-2 precis i början. Sedan var det Ventspils storväxta spelare som tog över. I slutet av första perioden var hemmalaget tillfälligt i ledningen igen innan gästerna tog tillbaka den. Resten av halvleken var jämn, men till de nästan 2000 åskådarnas glädje så var det hemmaledning med fem poäng i halvtid.

I tredje perioden kom ett ryck som var skönt för Dolphins. Från ställningen 51-51 blåste man fram till 61-51. Ventspils vägra dock att ge sig. När tredje quartern var över hade man kapat underläget till hälften. Och det skulle krympa ännu mer.

Med mindre än två minuter kvar av matchen gick gästerna upp i ledningen. Andrew Mitchell visade kyla från straffkastlinjen i slutet och utjämnade till 75-75. Samma kyla fanns inte hos letterna. Framspelad av Mitchell gjorde Fred Drains  sedan 77-75 och när Ventspils missade sitt sista skott och sin sista layup var det över.

Det var stor triumf i hemmalägret efter första segern i ”Sweet Sixteen”. I den andra matchen i gruppen vann BCM Gravelines Dunkerque över Lisboa e Benfica med 64-67. Det betyder att BCM Gravelines Dunkerque, som Dolphins förlorade mot i första omgången, är enda obesegrade lag, medan övriga står på en seger och en förlust.