Fem minuter från vinst mot Italien

Sverige var ytterst nära att vinna första matchen i fyrnationsturneringen i Bormio mot hemmalaget Italien. En dålig avslutning resulterade dock i att Italien kunde gå ifrån till 106-96. - Just nu är vi besvikna. Trist att vi inte orkar hela vägen när vi spelar så bra i 35 minuter, kommenterade Christian Maråker, en av kvällens bästa svenskar. Matchen var mycket jämn från första stund. Båda lagen visade upp strålande skytte och spelet höll hög kvalitet. Inför sista quartern var Italien i ledning med en poäng, 78-77. När det var fem minuter kvar började Sverige försöka skjuta till sig segern i stället för att ta bollen till korgen. Det blev lagets fall. - Men vi visade att vi är på rätt väg. I dag hade vi färre svackor än i matchen mot Frankrike, sa Christian Maråker. Maråker gjorde 17 poäng på 22 minuter och viade upp ett helt annat spel än mot Frankrike. Mot Italien fick han chansen att spela inside igen. - Jag känner mig mer hemma nära korgen. Det är där jag normalt håller till under säsongen, förklarade Maråker. Jonas Larsson var poängbäst i Sverige med 26 pinnar och Joakim Blom följde strax bakom Maråker på 16 poäng. Daniel Dajic, Fredrik Jönzén och Mattias Sahlström stod över matchen. Resultat, fyrnationsturnering i Bormio, Italien: Litauen - Turkiet 88-68 (26-18, 22-18, 21-19, 19-13) Sverige - Italien 96-106 (23-22, 26-25, 28-31, 19-28) Sverige: Jonas Larsson 26, Christian Maråker 17, Joakim Bom 16, Paul Burke 13, Oluoma Nnamaka 7, Mats Levin 6, John Pettersson 6, Lesli Myrthil 5. Italien: Gianluca Basile 29, Roberto Chiacig 18, Gianmarco Pozzecco 13, Massimo Bulleri 12, Giacomo Galanda 10, Nikola Radulovic 8, Alessandro De Pol 7, Matteo Soragna 5, Luca Garri 2, Alessando Cittadini 2.