Inget EM för U20-herrarna

Sveriges U20-herrar var tvungna att besegra Lettland med 19 poäng för att gå till EM. I stället blev det förlust med 33, 95-62. Matchen var jämn till halvtidspausen, 26-30, men i andra halvlek orkade inte Sverige stå emot. Sverige hade i första halvlek möjligheter att rycka åt sig en ledning och göra Lettland nervösa. Tyvärr gjorde svenskarna för många enkla misstag och EM-chansen försvann. I andra halvlek orkade inte Sverige stå emot de kvicka och fysiska letterna och siffrorna rann iväg till 95-62 i hemmafavör. Johan Jeansson sköt 71 procent från trepoängslinjen och gjorde 23 poäng för Sverige. Johan Åkesson bidrog med 15 poäng och 16 returer. - Jeansson och Åkesson var bra i dag och har varit våra genomgående bästa spelare, berömde Sveriges coach Stefan Pettersson. I och med segern gör Lettland grannen Litauen sällskap till EM-slutspelet nästa sommar. Resultat: Sverige - Lettland 62-95 (8-12, 18-18, 19-30, 17-35) Sverige: Johan Jeansson 23, Johan Åkesson 15, Emil Salon 9, Albert Kubaka 5, Andreas Nilsson 3, Alexander Wikner-Nordberg 3, Thomas Massamba 2, Magnus Hallberg 2.