Stabilt Sverige körde över Estland - gick upp till perfekta 2-0 EM-kvalet

Efter en foulsnål och snabb första period hade Sverige ledningen med 18-6. Resten var mer eller mindre transportperioder fram till seger med 76-45.

Tvillingarna Eldebrink skapade mycket för sitt lag genom penetreringar och hela gruppen spelade ett mycket stabilt försvar. Försvaret var t.o.m. så bra att man höll estniskorna till endast sex poäng i var och en av period 1 och 3.

Sveriges headcoach Milan Veverka var lite orolig inför just den här matchen. Han trodde att familj och vänner på hemmaläktarna skulle göra tjejerna nervösa. Detta var något som lagkapten Anna Bathold höll med om. Hon menade att de, efter storsegern mot Portugal, gärna ville visa upp hur bra de är. Efter några minuter släppte pressen och Sverige kunde spela ut.

Och som man spelade ut Estland. Att följa upp en 22-poängsseger genom att vinna med 31 lovar gott inför fortsättningen av kvalet. Nästa steg är bortamatch mot Luxemburg på lördag.

Publik: ca 800.

Ort, land: Solna, Sverige.

Resultat: 76-45 (18-6, 18-15, 23-6, 17-18).

Poäng: Louice Halvarsson 15, Elin Eldebrink 11, Nina Risto 10, Michaela Livijn 9, Anna Barthold 8, Frida Eldebrink 7, Frida Aili 6, Elisabeth Egnell 3, Erica Blomgren 3, Johanna Källman 2, Linnea Liljestrand 2.