Pressmeddelande -

Storförlust mot Ungern för U20-damerna

Ungern, ett av Europas bästa lag, blev alldeles för svåra för Sverige i EM-kvalupptakten för damernas U20-landslag. De välväxta och fysiskt starka ungerskorna vann till slut med 71-37 (45-22). Ungern ryckte ifrån Sverige direkt och gjorde 27-13 på matchens första tio minuter. I andra quartern utökades underläget till 45-22 och matchen var avgjord. I andra halvlek kontrollerade Ungern sin ledning segermarginalen slutade på 34 poäng, 71-37. I dag väntar Polen i EM-kvalets andra match. Resultat: Sverige - Ungern 37-71 (13-27, 9-18, 10-10, 5-16) Sverige: Hanna Biernacka 9, Jennie Thingwall 8, Chioma Nnamaka 5, Tove Jarneland 4, Maria Nilsson 3, Nina Risto 3, Giovanna Perrone 3, Madeleine Lindqvist 2. EM-kvalet spelas i Kosice i Slovakien.