U20-damerna avslutade med knapp förlust

Sveriges U20-damer förlorade sista EM-kvalmatchen mot Grekland med 61-58. Svenskorna ledde i 35 minuter men två treor vände matchen till Greklands fördel. Sverige spelade stundtals ut Grekland i första halvlek och gick till paus i ledning 29-21. Grekland tog sig tillbaka i matchen mycket tack vare storstjärnan Lolita Limoura som gjorde 28 poäng. Mitt i sista quartern sänkte Grekland två matchavgörande treor och vände tillställningen. - En mycket bättre insats än mot Luxemburg, kommenterade Sveriges coach Anders Härd. Synd bara att vi inte kunde vinna när vi ledde så länge. Grekland fick genom segern mot Sverige revansch för den snöpliga enpoängsförlusten mot Ungern på lördagen. Resultat: Sverige - Grekland 58-61 (29-21) Sverige: Hanna Biernacka 18, Chioma Nnamaka 14, Sandra Jansson 8, Giovanna Perrone 6, Jennie Thingwall 6, Madeleine Lindqvist 4, Nina Risto 2.