This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold

Blogindlæg -

3 måder at styrke virksomhedens sociale medier

Efterhånden er der ingen virksomheder, der ikke har taget stilling til sociale medier endnu. Er du alligevel blandt de virksomheder, der endnu ikke har en strategi for virksomhedens sociale medier – så er det om at komme i gang. Sociale medier er et effektivt redskab for alle virksomheder – både til at skabe relation til din målgruppe, pleje dit brand og kreere annoncering.

En af de sociale mediers helt store fordele er, at virksomheden udarbejder indhold, som rammer målgruppens tilstedeværelse. Udfordringen kan dog være at finde ud af, hvordan virksomheden skal være til stede på platformene. Læs med her på siden, og bliv kogere på, hvordan netop din virksomhed kan styrke sine sociale medier.

Gode billeder – især på Instagram og Pinterest

Mange sociale medie-platforme er bygget op omkring billeder. Billeder siger jo også mere end 1.000 ord – men det kræver altså, at der tages flotte billeder. Er billederne dårlige eller uskarpe, kommer virksomheden til at se useriøs og uprofessionel ud. For at tage billeder behøver du ikke at være fotografuddannet. Det gælder blot om at gøre dig umage.

Sørg for at have et godt lys og et godt kamera. Sikr lige linjer og en god komposition. Leg med fokus, find de rette vinkler. Eksperimenter med billederne – men skab gerne en rød tråd. Sørg ligeledes for at have flotte baggrunde på billederne enten i form af flotte gulve, trævægge eller borde. Billeder af produkter ser flottest ud på smukke borde – og du kan f.eks. opstille produkterne til fotografi på bordplader efter mål.

Vær aktiv – men overpost heller ikke

Det gælder om at finde en balance imellem, hvor ofte virksomheden skal uploade billeder og posts på de sociale medier. Det er en stor fejl blot at poste content hver 14. dag. På denne måde får virksomhedens følgere ikke noget ud af at følge virksomhedens profiler – og så risikerer virksomheden altså, at følgerne trykker unfollow.

På verdensplan sørger topbrands for at poste gennemsnitligt 4,9 billeder om ugen. Derfor kan virksomheden med fordel stræbe efter at poste fem opslag ugentligt. Her er det dog vigtigt at pointere, at kvalitet vinder over kvantitet. Post ikke bare for at poste – så er det bedre blot at lave tre (gode) opslag om ugen.

Find ud af, hvad der virker for netop din målgruppe

Ingen virksomheder er ens, og derfor er virksomhedernes målgrupper også forskellige. Det betyder også, at det varierer fra virksomhed til virksomhed, hvad der virker. For at finde ud af virksomhedens effekt af sociale medier gælder det om at anvende de sociale mediers målingsværktøjer. Sørger virksomheden for at anvende værktøjerne på korrekt vis, kan virksomheden virkelig lære, hvornår indholdet er succesfuldt og mindre succesfuldt.

Her skal virksomheden gøre op med sig selv, hvad formålet med de sociale medier egentlig er – og hvad virksomheden ønsker at opnå. Gælder det om at generere mange likes og følgere? At opnå et stort antal visninger? Generere trafik til virksomhedens hjemmeside? Få omtale? Generere salg? Opnå et højere antal tilmeldinger til virksomhedens nyhedsbrev? Sprede et budskab? Eller supportere kunder? Få formålet på plads, således det er muligt at måle succesen.

Related links


Pressekontakt