This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Blogindlæg -

Derfor er god nattesøvn noget af det bedste, du kan gøre for din karriere

Vi er nok alle sammen godt klar over, hvor vigtigt det er at sove ordentligt om natten. Men selv med denne viden i baghovedet, så er det ofte særdeles vanskeligt for mange af os at prioritere nattesøvnen tilstrækkeligt højt. Dette har ofte katastrofale følger; ikke blot for vores helbred, men også for vores karrierer.

Læs videre her, og se hvorfor du bør værne rigtig godt om din nattesøvn. Det handler nemlig ikke kan, at man føler sig træt dagen efter, men også om ens overordnede sundhed og mentale helbred.

Hvor meget søvn er nok søvn?

Som tommelfingerregel bør en voksen person sove et sted mellem syv til ni timer hver eneste nat. På trods af dette sover rigtig mange mennesker i stedet et sted mellem fem til seks timer.

Dette skyldes oftest en række forskellige faktorer. Manglende motion og for lange arbejdsdage er oftest nogle af hovedårsagerne til vores nedprioritering af nattesøvnen. Men som det følgende vil vise, så kan dette medføre en lang række forskellige problemer, der i sidste end vil påvirke din karriere særdeles negativt.

Søvnmangel bærer ansvaret for mange fejl og ulykker

Mangel på søvn kan i værste fald faktisk være hovedårsagen til mange ulykker og fejl på jobbet. Hvis du f.eks. arbejder med tungt maskineri, så vil utilstrækkelig nattesøvn nedsætte koncentrationsevnen; og dette kan ofte være årsagen til mange ulykker, der i værste fald kan forårsage personskader eller endda dødsfald.

Søvnmangel påvirker din intelligens

Det er en kendsgerning at vores hjerner ganske enkelt ikke fungerer optimalt, hvis vi ikke sover tilstrækkeligt med timer. Især vores hukommelse lider under de færre timer, og dette kan havde en særdeles negativ indflydelse på vores evne til at arbejde ordentligt. Ethvert arbejde består jo i større eller mindre grad af tillærte færdigheder.

Søvnmangel gør dig syg langt oftere

Dårlig eller for lidt nattesøvn har også vist sig at nedsætte immunforsvaret. Faktisk åbner du døren for en lang række fysiske og psykiske sygdomme, hvis du ikke får sovet ordentligt. Uanset om det drejer sig om forkølelser, depressioner eller hjertekarsygdomme, så viser forskningen, at mange af disse problemer kan undgås ved blot at sove bedre.

Invester i en bedre madras

Sidst, men ikke mindst, kan vores søvn påvirkes af en for dårlig seng eller madras. Hvis du mistænker, at dette kunne være problemet, så burde du nu begynde at se dig omkring på nettet efter senge og madrasser. Det er en udgift, men en udgift, der betaler sig tilbage i langt bedre arbejdspræstation og personligt velvære.

Related links


Pressekontakt