This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Blogindlæg -

Et vigtigt stykke papir – alt, hvad du bør vide

Når du vil sælge dit hus, skal du have lavet en tilstandsrapport. Det kan virke som en træls ting, at du skal betale for det, men det er faktisk et vigtigt stykke papir. Du har som sælger en interesse i at få den lavet, fordi det giver dig en vis beskyttelse.

Når du sælger hus, er det en stor handel. Der er mange penge på spil. Som med alting kan der opstå problemer. Hvis der gør det i forbindelse med din bolighandel, så er det smart for dig at være dækket ind, så det ikke kommer til at gøre økonomisk ondt.

Din sikkerhed som sælger

En tilstandsrapport giver større sikkerhed til dig, som sælger dit hus. Den fortæller om husets tilstand i slagsøjeblikket. Den tilstand er sandsynligvis ikke perfekt. Der er altid nogle fejl og mangler på et hus, næsten ligegyldigt hvor nyt det er.

Når der er et stykke papir på, hvilke fejl huset havde, da det blev solgt, sikrer det dig. Hvis køber nemlig kommer og brokker sig over en af de fejl, så er der ikke noget at hente. Huset blev nemlig solgt med oplysningen om den fejl. Så det skal køber selv udbedre.

En tilstandsrapport sikrer dig altså imod købers eventuelle fremtidige krav. Den kan spare dig for mange penge.

Ikke en udgift, men et must

Når tilstandsrapporten sikrer dig, er det grund nok til at få den lavet. Det er en udgift, for det koster penge at få lavet en tilstandsrapport. Tjek priser på tilstandsrapport.

Sammenligner du med de udgifter, det potentielt kan give dig længere frem i tiden, er det dog ikke dyrt. Så er det et forsvindende lille beløb.

Du kan se tilstandsrapporten som en forsikring. Det er en aftale, som skal redde dig, hvis handlen ikke går perfekt. Opdager køber en fejl efter noget tid, så kan han ikke komme til dig, hvis det er en tilstandsrapport-fejl. Du har sikkert også haft en forsikring på huset. I tilfælde af, at det fx skulle brænde ned. Så du var sikret. Nu når du sælger huset, skal du også sørge for at sikre dig.

Related links


Pressekontakt