Skip to main content

Klimavenlige tiltag i hverdagen

Blogindlæg   •   Sep 25, 2019 09:23 UTC

SPONSORERET INDHOLD

Klimaet er på dagsordenen overalt i verden. Vores livsstil skal ændres, for at jordkloden kan gives videre til næste generationer i god behold. Det er beundringsværdigt, når folk er med til at gøre en forskel på de områder, de hver især kan. Det er sejt at være en klimatosse.

Hvad gør du for klimaet i din hverdag? Her i artiklen kommer vi med forslag til, hvordan du kan få flere grønne vaner.

Genbrug mere
For det første er det godt at tænke i at genbruge frem for at købe nyt hele tiden. Hvis du har brug for nye ting, er genbrugsbutikkerne et godt sted at lede efter dem. Der er mange fine ting at finde i genbrug, fordi moden konstant skifter. Måske er du en af dem, der selv afleverer dit gamle tøj og dine møbler i genbrug, når du skifter det ud til noget andet? Det er godt at tænke i genbrug. Det kan være, at andre kan få glæde af dine gamle ting. Det er bedre for miljøet, at det bliver genbrugt, frem for at det bliver smidt ud som affald.

Det er også en god idé at tænke genbrug ind i hverdagen på de områder, hvor vi ”bruger og smider væk”. I stedet for at pakke sin smurte madpakke i en plasticpose, kan du i stedet købe en madkasse. Du kan også skåne miljøet for plastik ved at huske din egen pose eller taske til dine indkøbsvarer, når du køber ind.

Benyt dig af grønne produkter
En anden god måde at skåne miljøet er gennem dine hverdagsprodukter. I løbet af en dag har du nok fat i nogle af følgende produkter: deodorant, shampoo, bodyshower, makeup, rengøringsmidler eller håndsæbe. Listen er ofte længere, end man måske skulle tro. Hvis alle produkterne er fyldt med kemikalier, er der mange usunde ting, du udsætter dig selv og miljøet for hver eneste dag.

Du kan skåne miljøet for kemikalier ved at skifte disse dagligdagsprodukter ud med miljøvenlige alternativer. Det kan hurtigt blive integreret i din hverdag. Når du køber ind, skal du gå efter de miljømærkede produkter. Du kan også tjekke ingredienserne i de forskellige produkter. Ved du eksempelvis, hvad rengøringsmidlerne til dine rengøringsartikler indeholder?

Det er ikke kun miljøet, du skåner ved at undgå kemikalier. Du gør også noget godt ved dig selv og dit helbred. Kemikalierne i vores produkter kan blandt andet være hormonforstyrrende stoffer. De kan også være meget skrappe mod huden og på sigt også give hudallergier.

Undgå madspild
Sidst, men ikke mindst, er madspild ikke til at komme udenom. Madspild er en af vores helt store syndere i Danmark. Der bliver dagligt smidt alt for meget mad ud. Det drejer sig om mange tons mad på et år.

Det gode er, at det er nemt at gøre en indsats med ganske få ændringer. Problemet er nemlig ofte, at vi køber alt for meget ind. For at reducere madspild bør du blandt andet holde styr på, hvad du køber ind, og hvad du har brug for. Hvis du har købt for meget eller køber mad på bud, så sørg for at fryse det ned, så det kan holde længere.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.