Pressemeddelelse -

3 elementer, der hjælper dig til tops i søgeresultaterne

Kampen om pladsen i toppen af søgeresultaterne er hård. Det kræver en dedikeret indsats, hvis du vil rangere højt på for eksempel Google. Det er bestemt ikke noget, du kommer sovende til. Det kan dog sagtens lade sig gøre, hvis du griber det rigtigt an.

Vi har her samlet de tre vigtigste elementer, du skal fokusere på, hvis du vil ligge øverst på Google og andre søgemaskiner. Læs med her.

Flere aspekter af tekstforfatning er vigtigt

Når du skal have din hjemmeside til at ligge i toppen af søgeresultaterne, skal du have tekst på den pågældende side. Det er dog ikke ligegyldigt, hvad det er for en tekst.

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger de rigtige søgeord. Det skal være søgeord, der er relevante at rangere på for lige præcis den pågældende side.

Det kan være, du har en kategoriside med bukser til mænd på din webshop. Her er det vigtigt, at du inkluderer de relevante søgeord, som for eksempel kunne være bukser til mænd, herrebukser, bukser til herrer og så videre. Der skal en søgeordsanalyse til for at finde de relevante søgeord, du skal fokusere på.

Når du har styr på søgeordene, skal du skrive en tekst, der indeholder en passende mængde af disse søgeord. Google har et fænomen, der hedder ’keyword stuffing’. Det er det tilfælde, hvor søgeordene bliver brugt i overdreven grad for at komme højere op på Google.

Google er ikke så dum, som du tror. Hvis du bare kopierer dine søgeord igennem en lang tekst, vil Google straffe dig for det. Altså vil din side ikke figurere i søgeresultaterne på søgninger, der er relevant for din hjemmeside.

Når du skal skrive tekster til din hjemmeside, er det vigtigt, at teksten har en passende længde. En tommelfingerregel lyder: jo længere, desto bedre. Der er dog et men. Det skal være relevant og værdiskabende indhold. Du skal derfor ikke bare skrive en sludder for en sladder. Det gennemskuer Google også.

Længden på teksten afgøres af, hvad der giver mening at skrive. Derudover kan det også afhænge af, hvor hård konkurrencen er på det pågældende søgeord.

Er der få hjemmesider, der forsøger at rangere på ’bukser til mænd’, skal du ikke nødvendigvis skrive en hel stil på din hjemmeside for at rangere højt på Google. Er der mange, skal du i stedet skrue op for længden, uden det bliver på bekostning af indholdet. Godt indhold er altid vigtigst.

Er indholdet ikke godt, vil brugerne hoppe væk fra siden igen. Det er med til at øge din bounce rate. En høj bounce rate er et klart signal om, at din side ikke skaber værdi for de besøgende. Det vil derfor resultere i en lav placering på Google.

Det kan derfor betale sig, at du bruger tid og kræfter på tekstdelen til din hjemmeside. Du kan med fordel bruge et professionelt content bureau som for eksempel texta.dk.

Linkbuilding – kvalitetsstempling af din side

Tekstdelen er en af de vigtigste discipliner, når du skal rangere højt på Google. Linkbuilding er dog også et vigtigt område, som du med fordel kan rette fokus mod.

Linkbuilding handler om, at du skal få andre relevante hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Det er en yderst effektiv metode til at rangere bedre på Google.

Google undersøger, om din side er relevant at vise for de brugere, der søger på forskellige søgeord. Hvis der er andre hjemmesider, der linker til din hjemmeside, er det et signal om, at din hjemmeside har relevant og værdiskabende indhold til brugerne.

Du kan se linkbuilding som en form for kvalitetsstempling af din side. Google ser på det sådan her: Hvis andre eksterne hjemmesider kan lide dit indhold, så må det også være relevant for brugerne. Det medfører en højere placering på Google.

Linkbuilding er derfor helt sikkert en disciplin, du skal rette fokus mod, når du vil i kridthuset hos søgemaskinerne.
Et eksempel på linkbuilding er f.eks., denne artikel på Trendsonline

Page speed – hastigheden skal være i top

Hastigheden på din hjemmeside er også alfa omega hos søgemaskinerne. Page speed kaldes også for load-tid. Der er med andre ord tale om, hvor længe din hjemmeside er om at loade siden, når en besøgende klikker på den.

Er din hjemmeside langsom til at loade siden, vil Google straffe dig for det. Google fokuserer meget på brugervenlighed. Google anser en hurtig hjemmeside som brugervenlig, hvilket kan skubbe dig længere op på Google. Omvendt vil en langsom hjemmeside skubbe dig betydeligt længere ned i søgeresultaterne.

Load-tiden kan blive påvirket af størrelsen på de billeder, der er på siden, og selve opsætningen af siden. Det er vigtigt, at du tilpasser dette, så din hjemmeside loader hurtigt.

Vi har nu været igennem tre vigtige elementer, når der kommer til søgemaskinerne. Satser du hårdt på tekstforfatning, linkbuilding og page speed, vil din side blive mere attraktiv i Googles øjne. På den måde kan du komme til at rangere højere. 

Related links


Kontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26