Sporočilo za javnost -

Sony v sodelovanju s klubi in gledališči Live Nation predstavlja novo glasbeno izkušnjo 360 Reality Audio

Tokio, Japonska - Beverly Hills, Kalifornija, ZDA, (7. januar 2019) - Družba Sony Video & Sound Products Inc., ki vodi Sonyjevo video in avdio dejavnost, je danes na sejmu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu predstavila novo glasbeno izkušnjo “360 Reality Audio”. Slednja prinaša popoln glasbeni užitek za ljubitelje glasbe, saj jim nudi občutek, kot bi sedeli v prvi vrsti na koncertu. Da bi poudarili moč tehnologije in edinstvenih možnosti, ki jih prinaša, je Sony sklenil partnerstvo z izbranimi prizorišči Live Nation Clubs & Theaters, kjer je posnel koncerte različnih glasbenih skupin ter izvajalcev: The Wombats, AJR, Good Charlotte, Chris Lane, Jorja Smith, Tritonal, Jesse McCartney in Kodaline. Medtem lahko kmalu pričakujemo še več posnetkov koncertov za uživanje v novi tehnologiji zvoka.

360 Reality Audio ustvari tridimenzionalno zvočno polje, v katerem je mogoče različne zvoke in glasbene elemente projicirati od koderkoli znotraj 360-stopinjskega prostora okrog poslušalca. Za to gre zahvala Sonyjevi objektno zasnovani prostorski zvočni tehnologiji. Ljubitelji glasbe lahko dostopajo do zvočnih vsebin omenjenih ustvarjalcev z uporabo slušalk in izborom “360 Reality Audio” vsebin, ki jih bodo predvidoma zagotavljali Deezer, nugs.net, Qobuz in TIDAL. Pri tem bodo lahko prisluhnili različnim izbranim glasbenim umetnikom in doživeli čarobno izkušnjo žive glasbe.

“Naš 360 Reality Audio bo ljubiteljem žive glasbe prinesel novo in izjemno realistično glasbeno izkušnjo,” pove Kichiro Kurozumi, vodja znamčenja in oddelka za načrtovanje izdelkov pri Sony Video & Sound Products Inc. “Zelo smo ponosni na sodelovanje med Live Nation, vodilnim svetovnim ponudnikom zabave v živo, in Sonyjem – podjetjem, ki v sodelovanju z ustvarjalci in umetniki odkriva nove meje možnega v glasbi.”

“Poslušanje naših koncertov v živo prek nove 3D tehnologije se še najbolj od vsega, kar sem izkusil, približa dejanski prisotnosti v dvorani na koncertu skupine Kodaline,” je dejal Steve Garrigan, avtor besedil in pevec skupine Kodaline.

“Vedno raziskujemo inovativne načine, da bi ljubiteljem in ustvarjalcem omogočili razširjeno izkušnjo žive glasbe. Sonyjev novi 360 Reality Audio bo ljubiteljem glasbe prinesel resnično popolno izkušnjo poslušanja nastopa v živo še dolgo po koncu koncerta,” poudari Terri Liebler, podpredsednica pri Live Nation Media & Sponsorships.

Prireditveni prostori Live Nation, kjer so bile snemanje vsebine 360 Reality Audiom so: Hollywood Palladium (Los Angeles), House of Blues Chicago (Chicago), Irving Plaza (New York), The Fillmore (Philadelphia), The Masonic (San Francisco) in The Wiltern (Los Angeles).

Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto http://www.sony.net, več o Sony Slovenija pa najdete na www.sony.si.

Kontakti za medije

Live Nation: Debra Duffy, debraduffy@livenation.com

• PR, Communication

• sony
  • v&s
  • 360 reality audio
  • live nation

O podjetju Live Nation

Live Nation je vodilno svetovno podjetje za zabavo, ki ga sestavljajo vodilni igralci na globalnih trgih: Ticketmaster, Live Nation Concerts ter Live Nation Sponsorship.

Za več informacij obiščite spletno mesto www.livenationentertainment.com.

O podjetjih Sony Corporation ter Sony Video & Sound Products Inc.

Sony Corporation je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov.

Sony Video & Sound Products Inc. je hčerinsko podjetje Sony Corporation, ki vodi Sonyjevo video in avdio dejavnost. S svojo glasbo, slikami, interaktivno zabavo in spletnimi storitvami je Sony edinstveno pozicioniran kot vodilno podjetje na svetu za elektroniko in zabavo. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018.

Agencija Povem

Press contact