News -

Daniel Wellington automatiserar sin leverantörsfakturahantering med ExFlow® NAV

Det svenska klockföretaget, Daniel Wellington växer i rekordfart. Företaget grundades 2011 och deras klockor säljs i dagsläget i cirka 100 länder via 8 000 återförsäljare. Under det senaste räkenskapsåret omsatte bolaget 1.414 miljoner kronor och levererade en vinst efter skatt på 543 Mkr.

En av ekonomiavdelningens målsättningar för 2016 är att automatisera leverantörsfakturaflödet, berättar Magnus Teeling, CFO på Daniel Wellington och ansvarig för upphandlingen av systemet. Vi har flera kontor och fortsätter att växa snabbt. Att fortsätta arbeta manuellt med våra leverantörsfakturor är helt enkelt vare sig logiskt eller på sikt heller ekonomiskt försvarbart.

Man tog in tre offerter på olika system. Det viktiga var att man dels fick kontroll och historik på flödet. Det andra var att kunna växa med systemet vi valde. Det avgörande beslutet låg faktiskt hos personalen, det är ju de facto de som ska arbeta med det, säger Magnus. Det som avgjorde att det blev ExFlow NAV var det praktiska med att systemet redan är helt inbyggt i Dynamics NAV, vilket medför en hel del fördelar jämte fristående system som måste integreras. Man har bland annat alltid tillgång till all information i realtid, från alla delar av affärssystemet. Ur ett användarperspektiv blir det mycket enklare för ekonomipersonalen som slipper lära sig och hantera ytterligare ett separat system, utan kan helt enkelt fortsätta att arbeta som vanligt. ExFlow NAV är dessutom certifierat för Microsoft Dynamics NAV och uppdateras automatiskt i takt med nya releaser av Microsoft Dynamics NAV.

Daniel Wellington står för stilrena klockor och tidlös design, passande för varje tillfälle. Oavsett om du är bjuden till en finare tillställning, ska spela en tennismatch eller njuta av en solig dag på stranden så är en Daniel Wellington-klocka ditt perfekta komplement för alla tillfällen!

”Ledningen ser en fortsatt expansion även under 2016, med fullt fokus på distribution, webshopen och tillväxt i synnerhet på de marknader som vi själva kontrollerar, det vill säga Kina och USA”, skriver bolaget i årsredovisningen.

SignUp Software ser fram emot att växa med dem. 

Related links

Topics

  • Finance

Categories

  • exflow
  • accounts payable automation
  • microsoft dynamics nav

Contacts

Henrik Garvner

Press contact CEO +46 8 567 800 01