Press release -

SPEKTRUM - VÄNNER FRÅN BERGET SKAPAR NYA GOGGLES.

 Fem vänner med rötterna djupt planterade i skid- och snowboardmyllan har gått samman och skapat varumärket Spektrum för att erbjuda väldesignade och kvalitativa goggles. Övertygade om att ett modernt varumärke med en attraktiv profil inte måste marknadsföra en dyr produkt för att accepteras av marknaden fokuserar Spektrum på att leverera väldesignad kvalitet till ett bra pris. Produkten backas upp av en identitet som genomsyras av den speciella känsla av gemenskap, glädje och tillit som skapas av att vara uppe på berget tillsammans med människor du bryr dig om.

 Idén till Spektrum började gro för att vännerna hade svårt att hitta goggles som passade deras högt ställda krav på enkel funktionell design, perfekt passform, rätt färger och kompromisslös kvalitet. Prylar som fungerar vecka efter vecka, utan att för den sakens skull kosta skjortan. Därför bestämde de sig för att tillsammans skapa produkten och presentera den för marknaden under ett varumärke som speglar de värderingar och den speciella känsla av samhörighet de alla funnit inom skid- och snowboardkulturen. Då alla i teamet har en stark anknytning till Åre kändes det naturligt att basera företaget där, inte minst för möjligheten att testa grejorna till det yttersta på Åreskutan.

Människorna bakom Spektrum har en minst sagt solid erfarenhet i snö-branschen. Robert Olsson och Henrik Köhler har båda varit professionella skidåkare under en stor del av livet och har det senaste decenniet framförallt jobbat med kläddesign på några av Sveriges och Europas största varumärken. Anders Neuman har en gedigen bakgrund inom actionsportmedia, både internationellt och i Sverige samt är en flitigt anlitad fotograf med kunder över hela världen. Andreas Nilemo inledde sin karriär som karismatiskt snowboardproffs men tvingades efter skador sadla om och har sedan dess startat ett antal framgångsrika företag. Den senaste tiden har Andreas framgångsrikt jobbat som säljchef för ett av europas största skateboardmärken. Den affärsmässiga tyngden står Årebon Claes Lindström för. Han har startat flera framgångsrika företag, börsintroducerat ett av dem och varit VD på ett flertal bolag inom framförallt media och eventbranschen, utöver det har Claes även jobbat med Svenska Skidförbundet. Som grädde på moset har f.d. snowboardproffset Jakob Wilhelmsson anlitats som ansvarig säljare för Sverige och kommer med sin professionalitet, ödmjukhet och oklanderliga trovärdighet hos core-butikerna vara en stor tillgång för att bygga ett varumärket Spektrum.

Spektrum finns på utvalda butikshyllor från hösten 2013 och initialt erbjuds tre gogglesmodeller som finns i ett flertal olika monokroma färgställningar. Designen andas en befriande enkelhet med fokus på kvalitet, passform och diskreta logotyper. Detta för att vännerna tycker att marknaden just nu domineras av överdesignade och överprisade produkter med påhittade funktioner som ingen egentligen behöver. VD Claes Lindström som var sist in i gänget slår fast ”När vi först diskuterade det här var jag litet frågande till om det finns plats för ännu ett eyewear märke på marknaden, men när jag fick se designen, kvaliteten och inte minst den tänkta prisbilden blev jag övertygad om att vi kan skapa ett bra utrymme. Utöver det är den gemensamma kompetens som finns i teamet fantastisk och backar upp varumärkets historia och känsla på ett sätt som jag tycker är ganska oslagbart”

Topics

  • Lifestyle

Categories

  • #spektrumeye
  • goggles
  • lifestyle
  • skiing
  • skiing accessories
  • snowboard accessories
  • snowboarding
  • spektrum
  • winter
  • åre
  • skidglasögon
  • skidglädje

SPEKTRUM