Skip to main content

Nova-designpalkinnon vuoden 2012 voittaja

Press Release   •   Aug 17, 2012 04:22 GMT

Suomalainen Mari Isopahkala on voittanut Nova-designpalkinnon ja on siten vuoden Nova 2012. Isopahkala vastaanotti torstai-iltana Kyuhyung Chon suunnitteleman diplomin Monica Försterilta Tukholman PUB-tavaratalossa pidetyssä palkintoseremoniassa. Nova-designpalkinto jaetaan joka vuosi pohjoismaiselle muotoilijalle ja sen myöntäjinä ovat Formex-designmessut, Plaza Interiör ja Gallery Pascale.

Tuomariston perustelut:
”Mari on Helsingissä toimiva freelancemuotoilija, joka toimii laajasti huonekalujen, korujen, valaistuksen ja sisustuksen suunnittelun alueilla. Hänen tuotteilleen on yhteistä se, että hänellä on aina lähtökohtana tarina esineestä ja hän haluaa herättää tunteita ja reaktioita.

Mari Isopahkala voittaa palkinnon vuoden pohjoismaisena muotoilijana upeista koruistaan, kauniista sisustustekstiileistään ja jännittävistä laseistaan. Hän onnistuu venyttämään vahvojen suomalaisten muotoiluperinteiden rajoja uusiin ulottuvuuksiin veistoksellisen mielenkiintoisin ja mielikuvituksellisin tavoin. Hänen esineensä todellakin kaunistavat arkea!”

Tuomariston jäsenet ovat Pascale Cottard-Olsson, Gallery Pascalen perustaja, Lotta Lewenhaupt, journalisti, Anya Sebton, huonekalumuotoilija, Kerstin Wickman, design- ja taidekäsityöhistorian professori sekä Hanna Nova Beatrice, design-toimittaja ja creative director. Palkintona on kaksi samanaikaista näyttelyä – yksi kevään Formex-messuilla ja toinen Gallery Pascalessa, jossa suuri yleisö saa nähdä ja ostaa voittajan tuotteita. Lisäksi palkintoon sisältyy reportaasi Plaza Interiör -lehdessä sekä 50 000 Ruotsin kruunun arvoinen aktiviteetti.

– Formex on Pohjoismaiden suurin sisustuksen ja designin kohtauspaikka. Nova-designpalkinto, jonka jaamme yhteistyössä Plaza Interiör -lehden kanssa, on tapamme tuoda esiin ja kannustaa pohjoismaisen designin tulevaisuuden kykyjä. Mari Isopahkala edustaa selkeitä perinteitä, jotka yhdistyvät erittäin inspiroivaan uudenlaiseen ajatteluun. Hän ja muut ehdokkaat osoittavat, että pohjoismainen design tulee menestymään myös tulevaisuudessa, sanoo Chicie Lindgren, Formex-messujen projektipäällikkö.

 – Olen erittäin ylpeä saatuani tehtäväksi muotoilla vuoden diplomin. Pyrin välittämään mielestäni tyypillisen pohjoismaisia ydinarvoja: funktionaalisuutta, minimalismia ja innovatiivisuutta. Halusin luoda diplomin, joka tuntui sekä runolliselta että rohkealta, joten käytin epätavanomaista ja joustavaa ratkaisua, jossa ehdokkaiden nimet ja kansallisuudet punottiin yhteen, Kyuhyung Cho kertoo.

– Vuoden pohjoismaisen muotoilijan palkinnon voittaminen tuntuu upealta ja olen todella ylpeä, varsinkin kun Pohjoismaissa on niin paljon todella lahjakkaita nuoria muotoilijoita. Nova-designpalkinto on upean inspiroiva tapa saada huomiota työlleni. Se kannustaa ehdottomasti jatkamaan kovaa työntekoa laadukkaan ja iloisen muotoilun hyväksi, sanoo voittaja Mari Isopahkala.


Lisätietoja saatavana osoitteesta www.formex.se. Tai ota yhteyttä:
Ida Mlowe, lehdistökoordinaattori, ida.mlowe@stockholmsmassan.se, puh. 08-749 44 13

Formex järjestetään 16.–19. elokuuta 2012 Stockholmsmässan -messukeskuksessa. Formex on uutuuksien, kaupanteon, trendien, tiedon ja inspiraation kohtauspaikka. Messut järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja niillä on 850 näytteilleasettajaa, 25 000 alalla toimivaa kävijää sekä 850 tiedotusvälineiden edustajaa.Stockholmsmässan is one of the world's leading and most flexible organisers of meetings. We offer the perfect meeting place for everything from international summits to broad public fairs. Together with exhibitors and organisers we create well-organised meetings which offer the visitor inspiration, knowledge and business opportunities. As the leading organiser in the Baltic Sea Region, we organise some 60 industry-leading exhibitions as well as around 100 national and international congresses, conferences and events anually. Every year we welcome 10,000 exhibitors, 1.5 million visitors and more than 8,000 journalists from all over the world.

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

Agree With Privacy Policy