Press release -

Testbirds tar in 7 miljoner euro – fortsätter satsa på internationell tillväxt

Mjukvaruföretaget Testbirds, som förra året öppnade kontor i Stockholm, fortsätter att växa och säkrar nu en investering på 7 miljoner euro. Testningspecialisten tar in kapital från två nya investerare, båda etablerade i företagets hemtrakter München. Investeringsrundan är den fjärde i företagets historia och det nya kapitalet kommer att investeras i fortsatt internationell expansion samt utveckling av nya teknologier.

Det var i början av 2017 som Testbirds öppnade upp sin svenska verksamhet. Sedan dess har den nordiska kundbasen ökat och företaget har sedan ett tag tillbaka haft siktet inställt på nya europeiska marknader samt utveckling av ny teknologi. Nu får man stöd från investerare för att kunna realisera sina planer.

"Vi är mycket glada över det förtroende vi fått från våra nya investerare. Det visar att de delar vår bild för Testbirds framtid och har en stark tro på vår affärsmodell. Med detta kapital vill vi utöka vårt team internationellt och ytterligare stärka vår position som en av de ledande leverantörerna inom mjukvarutestning, säger Philipp Benkler, grundare och VD för Testbirds.

Det är BayBG och Wachstumsfond Bayern som nu väljer att investera i Testbirds. Båda med bas i Bayern, som namnen avslöjar.

"Testbirds har utvecklat sin affärsmodell kontinuerligt under de senaste åren och verkligen etablerat sig som en expert inom mjukvarutestning. Med vår investering vill vi stötta Testbirds att kunna fortsätta skapa nya innovationer och bli en ännu starkare aktör på marknaden", säger Andreas Heubl, BayBG.

Testbirds, som grundades 2011, arbetar med att optimera företags digitala produkter. Detta framförallt genom något kallat crowdtesting, inom vilket Testbirds idag samlat ett crowd av 300 000 testare globalt. I Sverige är cirka 6000 testare registrerade på plattformen, där frilansare kan tjäna pengar på att testa appar, hemsidor och andra uppkopplade saker. Företaget har idag en bred kundbas med exempel som Audi, Western Union, DHL, Svenska Dagbladet och Rebtel. Utöver crowdtesting arbetar Testbirds med innovativa testningsteknologier, med Global Real Device Network (GRDN) som senaste lansering. GRDN ger Testbirds kunder möjlighet att fjärrstyrt testa applikationer genom att få tillgång till tusentals verkliga mobila enheter, som tillhandahålls direkt av testare globalt. En teknik som företaget var först med på marknaden i sin skala.

I början av 2016 tog Testbirds in en investering på 2 miljoner euro, varav en stor del satsades på expansionen till Sverige. Sedan dess har bolaget utökat antalet anställda på samtliga av sina kontor runt om Europa. Idag omfattas teamet av cirka 100 personer i München, Amsterdam, London och Stockholm – med målet att bli fler inom kort.

Related links

Topics

  • Business enterprise

Categories

  • software testing
  • investments
  • crowdtesting
  • testing
  • platform economy
  • crowdsourcing

Testbirds grundades 2011 av Philipp Benkler, Georg Hansbauer och Markus Steinhauser. Idag har företaget 100 anställda och kontor i London, München, Amsterdam och Stockholm samt franchisetagare och partners i Ungern, Ryssland och Italien. Genom sin slogan ”Testing Reality. Real Users. Real Devices. Real Time”, har Testbirds siktet inställt på att optimera användbarhet och funktionalitet på mjukvara världen runt. Med över 300 000 registrerade testare i 193 länder, är Testbirds en av världens ledande crowdtesting-leverantörer och var den första att etablera uttrycket. Företaget har dessutom tagit fram unika molnbaserade teknologier, som hjälper kunder att optimera sina digitala produkter virtuellt och automatiskt. Kombinationen av dessa två testmetoder ger Testbirds en unik portfölj som tar mjukvarors kvalitet till nästa nivå.

Tack vare sina innovativa metoder för testning av mjukvara, har Testbirds belönats med många utmärkelser. Nyligen blev bolaget nominerat till Digital Top 50 Awards 2016 och kvalificerade sig i Top 10 European B2B Scale-Ups, enligt Google, Rocket Internet och McKinsey & Co. Tidigare har Testbirds även vunnit startuptävlingen ”IKT-Innovativ” samt fvått utmärkelserna Best-of-mobile Awards 2013 och IT-INNOVATION Award 2014. Testbirds har också fått stöd av the Federal Ministry of Economics and Energy i Tyskland. Företaget tar socialt ansvar genom sitt initiativtagande för rättvisa arbetsförhållanden inom crowdsourcing-industrin. Mer information om detta hittas på www.crowdsourcing-code.com.

Contacts

Tobias Brunner

Press contact Head of Marketing Communications

Related content