Skip to main content

​Rygstøtten er fortsat et populært produkt blandt danske forbrugere

News   •   Mar 16, 2020 15:20 CET

Rygstøtten er et stigende populært produkt blandt forbrugerne. For eksempel har producenten Alignmed rapporteret om 175.000 salg af deres populære holdningskorrigerende tøj. Og det er ikke uden grund. Ikke alene er det videnskabeligt bevist, at rygstøtter og holdningskorrigerende tøj lindrer rygsmerte, det kan også forbedre din kropsholdning mærkbart. Du kan læse mere om rygstøtter på Rygstotte.dk.

Virker rygstøtte?

Et væsentligt spørgsmål hvad angår rygstøtter er naturligvis, om de rent faktisk virker. Og det helt korte svar er ja: rygstøtter hjælper på både kropsholdningen, og det kan også have en smertelindrende effekt ved rygsmerter. Det gælder både mens du bruger rygstøtten, men gennem muskelhukommelsen vil din ryg også gennem tiden opleve mærkbare forbedringer, selv når du ikke bruger trøjen.

Adskillige videnskabelige undersøgelser har påvist, at rygstøtter virker. Producenten Anodyne har selv udført videnskabelige undersøgelser, som har vist, at rygstøtten hjælper på positivt hos kroniske smertepatienter, er et effektivt hjælpemiddel til stillesiddende computerbrugere og forebygger sportsskader. Disse videnskabelige undersøgelser er godkendt af både USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed (FDA) og lægemiddelmyndigheden i EU. Af samme grund er holdningstrøjen godkendt som medicinsk udstyr i både USA og EU.

Et andet parameter er køberanmeldelserne. Her er der heller ingen tvivl om, at støtten virker. Med flere tusinde brugeranmeldelser og en score over 4/5 og bemærkninger om, at støtten virker på både smertelindring og holdningen, er der ingen tvivl om, at rygstøtten virker.

På Journal For Athletic Training testede man effekten af rygstøtte på kropsholdningen på 88 atleter. Studiet fandt en markant forbedring af kropsholdningen efter brug af rygstøtte, og den gode kropsholdning varede ved, selv efter atleterne stoppede med brug af rygstøtten: ”Application of the scapular brace improved shoulder posture and scapular muscle activity”.

Hvordan virker rygstøtten?

De fleste rygstøtter bygger på den såkaldte kinesio-teknologi. Her aktiverer man de underaktive muskelgrupper ved at øge blodcirkulationen. Støtten animerer desuden ryggen til en god kropsholdning. Her er altså ikke tale om, at rygstøtten låser ryggen i en fast position. Rygstøtten stimulerer snarere de underaktive muskler og gennem muskelhukommelse vil ryggen lære at få en bedre holdning, selv når du ikke har rygstøtten på.

Er rygstøtten pengene værd?

Om rygstøtten er pengene værd for netop dig er naturligvis individuelt. Hvis du prioriterer en god kropsholdning og ønsker at forebygge eller behandle rygsmerter, er rygstøtten bestemt pengene værd. Rygstøtten kan dog ikke stå alene for at få en bedre kropsholdning. Fagpersoner anbefaler, at man regelmæssigt dyrker motion og styrketræning af rygmusklerne for at bevare en god kropsholdning. Desuden er det vigtigt at undgå stillesiddende arbejde for lang tid ad gangen. For eksempel ved at tage regelmæssige pauser, hvor man rejser sig og strækker kroppen.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.