Skip to main content

geo introduceert in-home-display (IDH) voor Nederlandse markt aan de vooravond van de grootschalige Slimme Meter uitrol

Press Release   •   May 28, 2014 14:26 BST

(Cambridge, 28  Mei 2014) Green Energy Options (geo) kondigt met trotst de lancering aan van haar nieuwe energie display voor consumenten (in-home display (IHD)). Dit product is specifiek  ontwikkeld op basis van de technische (P1) vereisten voor de Nederlandse markt, opgesteld door de leidende netwerkbedrijven.

De lancering valt samen met de brief van Minister Kamp aan de 2de kamer aangaande de recent succesvol afgeronde kleinschalige uitrol van slimme meters en de uitkomsten van het IDH-onderzoek uitgevoerd door VaasaETT gepubliceerd op 3 April 2014. 

Het VaasaETT’s onderzoek levert overtuigend bewijs dat IDH’s zichzelf snel terugbetalen met een gemiddelde energiebesparing door consumenten van 9%.  Concrete voordelen zijn onder andere;

1.  Real-time verbruiksinformatie: IDH’s ontsluiten de grootste toegevoegde waarde van slimme meters voor consumenten, namelijk (bijna) realtime terugkoppeling van verbruiksinformatie.

2.  Verlaging van energiegebruik: deze verbruiksinformatie leidt vaak tot gedragsverandering die resulteert in een verlaging van het energiegebruik. 

3.  Opbouwende energie efficiëntie: De besparing wordt niet gerealiseerd als een directe eenmalige energiebesparing, maar vindt plaats over langere tijd en groeit naarmate een consument behendiger wordt met de IDH en daarop zijn gedrag aanpast. Het VaasaETT onderzoek constateert dat consumenten die de IDH meer dan twee jaar gebruiken meer besparen dan degene die dat minder dan een jaar doen.

4.  Verbeterde klantrelatie: Klanten zijn positiever over het bedrijf dat hen een IDH aanbiedt, hetgeen vaak het eerste concrete product is dat ze ontvangen van hun energieleverancier.

Pilotprojecten rond terugkoppeling van verbruiksinformatie tonen aan dat de grootse besparingsimpact wordt bereikt door inzet van IDH’s in vergelijking tot papieren overzichten of online informatie. De terugkoppeling in huis met de geo-display creëert betrokkenheid , maar wordt als niet opdringerig ervaren. Daarnaast concludeert het rapport dat verschillende communicatiekanalen voor verbruiksinformatie elkaar waardevol kunnen aanvullen. De opbrengsten van een IDH worden bijvoorbeeld in combinatie met papieren overzichten, websites en mobiele apps verder vergroot en verstrekt.

geo’s Nederlandse IHD-product bouwt voort op erkende eerdere successen van de geo-producenten in Engeland en Europa en is ontworpen in lijn met de communicatie wensen uit de Nederlandse markt.  

Het Solo II P1 product kan vanaf heden besteld worden. De Solo II P1 kan zowel bij de installatie van een slimme meter worden geplaats als worden bijgeplaatst bij reeds geïnstalleerde slimme meters. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met James Rankin (james@greenenergyoptions.co.uk), Head of Distribution and Partner Sales, Green Energy Options Limited.

Over VaasaETT en BEAMA

VaasaETT is een leidend onderzoeks- en adviesbureau  gespecialiseerd in de elektriciteits- en gasindustrie. Op dit gebied volgen zij meer energiemarkten over een langere periode in meer detail dan enig andere organisatie in de wereld (www.vaasett.com).  Het VaasaETT onderzoek is gesponsord door BEAMA, de Engelse brancheorganisatie voor de elektrotechnische industrie. 


Over Green Energy Options (geo)

geo  ontwikkelt en produceert water- en energiedisplays, online diensten en mobiele applicaties om consumenten te betrekken bij en inzicht te geven in het energie- en waterverbruik van hun huishouden. geo stelt energiebedrijven, meterleveranciers en installateurs in staat om hun relatie met klanten te versterken door ze op visuele, informatieve en aantrekkelijke wijze controle te geven over hun energie- en watergebruik en bijbehorende uitgaven. geo’s producten en diensten communiceren met slimme  meters, pre-slimme meters en ook lokale opwekfaciliteiten om efficiënt  energiegebruik in huis mogelijk te maken.

geo is een Partner in het Amsterdam Smart City project (http://amsterdamsmartcity.com/).

Comments (0)

Add comment

Comment