Skip to main content

Åpningen av jubileet Munch 150 i Oslo rådhus 23. januar 2013

Press release   •   Jan 21, 2013 06:00 GMT

Åpningen av Munch-året 2013 markeres med en stor festforestilling og mottakelse i Oslo rådhus 23. januar. Hele 600 gjester er invitert for å feire Norges største billedkunstner.

Under festforestillingen i Rådhushallen står Oslo Filharmoniske Orkester for de musikalske innslagene, med komposisjoner av Anton Webern, Edvard Grieg og Arnold Schönberg, mens skuespillerne Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise vil fremføre sitt stykke Munch-fragmenter, som er basert på Edvard Munchs egne tekster.

Blant de øvrige medvirkende er jubileets høye beskytter H.M. Kong Harald, ordfører Fabian Stang, kulturminister Hadia Tajik, samt direktør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff og direktør ved Munch-museet, Stein Olav Henrichsen.

-Nå braker det endelig løs, sier direktør ved Munch-museet Stein Olav Henrichsen. -Vi skal først og fremst feire Edvard Munch, men vi ønsker også å øke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs liv og kunst både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.  

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Som pioner innen den moderne europeiske billedkunsten inntar Edvard Munch en posisjon som en av verdens viktigste billedkunstnere. Hans kunst oppleves som universell og tidløs, i dag kanskje mer enn noen sinne.

Høydepunktet i feiringen blir jubileumsutstillingen ”Munch 150”. Utstillingen blir den mest omfattende presentasjon av Munchs kunst noen sinne, med over 250 verk fordelt på utstillingsstedene Nasjonalgalleriet og Munch-museet.

- Hovedutstillingen ”Munch 150” gir en enestående mulighet til å se de store linjene i Munchs kunst. Vi håper og tror at jubileet og hovedutstillingen vil styrke bevisstheten om Edvard Munchs betydning og sentrale plassering i den internasjonale kulturarven, sier direktør ved Nasjonalmuseet Audun Eckhoff.

Det er derfor med stor glede vi inviterer pressen til å overvære den store åpningen av jubileet Munch 150 i Rådhuset 23. januar.

Se vedlagte faktaark for praktiske detaljer.


Kontaktinfo

For informasjon om arrangementet og program, kontakt Eva Engeset, eva.engeset@munch150.no, tlf: 46 95 01 02.

Arrangementet er åpent for pressen ved akkreditering. Det vil bli angitt plasser. Forespørsler om akkreditering rettes til Ingvild Åsgård, ingvild.asgard@oslobystyre.no innen onsdag 23. januar kl. 11.00. Vi ber om at navn på samtlige journalister, mobilnummer og medietype oppgis ved akkreditering.

www.munch150.no


Nasjonalmuseet - Vi bygger en ny fremtid for kunsten!

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.